Cambrils engega el programa educatiu “Un viatge de cine”

Uns 240 alumnes de P-5 de les escoles del municipi visitaran el Rambla de l'art on veuran com funciona un cinema

Els alumnes de P-5 de Cambrils visitaran el cinema Rambla de l'art

L’Ajuntament de Cambrils, en col·laboració amb l’Associació cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre (ACTE), ha impulsat el projecte pedagògic “Un viatge de cine”, per tal de promoure el cinema entre els nens de 5 anys de les escoles de la localitat. “L’objectiu és recuperar el públic del cinema que s’ha anat perdent. Els nens seran els futurs espectadors de demà”, expliquen des de l’ACTE.

En aquest sentit, uns 240 alumnes de P-5 visitaran la sala Rambla de l’art per ha realitzar diferents activitats relacionades amb el setè art fins al pròxim mes de maig. Aquest dimarts, 5 de març, ha estat el torn dels primers alumnes, a qui se’ls ha ensenyat com funciona el cinema i per on sortia la llum. També l’evolució que ha tingut el cinema i com era abans quan funcionava amb cintes. De fet, els petits s’han pogut emportar un tros de cinta de record.

A més de visitar les cabines, els nens també s’han disfressat d’actors famosos i s’han pogut fer fotografies en un photocall, abans de veure la pel·lícula ‘El Grúfal’. Després de visitar el cinema Rambla de l’art, els petits seguiran fent activitats relacionades a classe. A més, tornaran al cinema un altre dia acompanyats de les seves famílies i es farà una exposició de tots els treballs que han fet i es premiaran els millors de cada classe.

El regidor d’Educació, Alejandro García, ha destacat que es tracta “d’una activitat que encaixa perfectament amb el pla d’entorn, que procura potenciar el treball en xarxa. En aquest cas han treballat conjuntament les escoles, una associació del món cultural i, a més, es posa en valor un equipament del municipi com el Rambla de l’art”.