Cambrils acull un taller per tècnics en migració i relacions interculturals

La sessió, celebrada avui a l’Ateneu Juvenil, ha anat a càrrec d’una psicòloga especialitzada en formació i supervisió d’equips

L’Ateneu Juvenil de Cambrils ha acollit avui una taller de supervisió de treball conjunt del grup de coordinació del Camp de Tarragona format per personal tècnic que treballa al voltant de la migració i la relació intercultural en aquest territori. El taller, organitzat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, ha permès al grup aprofundir en les possibilitats i les dificultats del treball amb entitats del territori.  L’objectiu era reflexionar sobre el rol i la tasca que fan les i els professionals en relació amb les entitats i les persones usuàries dels serveis.

Cal tenir en compte que durant els últims temps els i les professionals han vist com creixia la complexitat i incertesa de les situacions amb les que han de treballar a causa de la influència de factors com la pressió assistencial per una banda i les dinàmiques relacionals que s’estableixen amb representants d’entitats i altres recursos del territori per l’altre. Aquest context pot generar, en el personal tècnic, malestar, frustració,  inseguretat i dificultats en el treball de coordinació interna i de vinculació amb persones d’entitats del territori.  La sessió també ha servit per fomentar l’intercanvi d’elements de millora de les pràctiques professionals i sistematitzar el coneixement d’alguns conceptes bàsics adquirits amb la feina realitzada.

 

El taller ha anat a càrrec de la psicòloga Mercè Janer Armeijach, consultora en formació i supervisió d’equips. Janer treballa prioritàriament en temàtiques relacionades amb habilitats comunicatives en la prestació de serveis, diversitat i relació intercultural, lideratge i competències directives, desenvolupament d’equips de persones, resolució de conflictes i cura de les i dels professionals. La sessió ha començat amb la benvinguda del regidor de Benestar Social, Salut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès.