Cambrils se suma avui a l’Europe Clean Up Day

Avatar photo

Es tracta d’una activitat oberta a tothom que pretén sensibilitzar la població en temes de protecció del medi ambient

“Cambrilsfòrnia: operació de neteja a la Platja del Regueral” és el lema de la jornada popular organitzada a Cambrils avui dissabte, 10 de juny, en el marc de la iniciativa Europe Clean Up Day de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Totes les persones que hi vulguin col·laborar i fer de voluntaris s’han pogut presentar a les 9:30 hores a la platja del Regueral, a l’alçada de la Creu Roja, on s’organitzaran els grups, es reparteixen bosses i guants i també es donarà esmorzar. Els voluntaris recolliran els residus que trobin per després ajuntar-los per fer visible la quantitat recollida i, d’aquesta manera, generar conscienciació.

Es tracta d’una activitat oberta a tothom que pretén sensibilitzar la població en temes de protecció del medi ambient, i més concretament, sobre els problemes dels residus i la netedat. L’objectiu de les accions de l’Europe Clean Up Day és atacar els abocadors naturals, explicar a la ciutadania que el millor residu és aquell que no es genera, posar de manifest la necessitat de ser conscients del nostre comportament en la generació de residus i visualitzar de forma directa l’efecte de l’incivisme.

A Cambrils participen en aquesta iniciativa una xarxa d’entitats formada per l’Agrupament Escolta Gent de Mar, Gepec Escola de Naturalistes, l’Ajuntament de Cambrils i incitatives particulars com Bodycamp.

La regidora de Participació Ciutadana, Ana López, destaca que part de l’èxit ja està assolit perquè han treballat en xarxa diferents entitats que volen conscienciar de la importància de cuidar el nostre entorn cada dia. La regidora ha explicat que la cura del medi ambient ha de ser una actuació transversal perquè tothom n’és corresponsable. “No és només cosa d’uns, és una qüestió de tothom, és un deure i un dret, i per tant la mobilització d’actors locals i departaments municipals que s’hi comprometen és un pas imprescindible”, ha afirmat López.

Per la seva banda, el grup ecologista GEPEC ha explicat que parlar de prevenció davant d’una muntanya de residus és una situació ideal que permet sensibilitzar l’opinió pública i mediatitzar eficaçment la nostra acció. A més, la dimensió europea d’aquesta operació permet tenir una estimació de les quantitats de residus recollits durant totes les accions que es fan a Europa. Un cop finalitzada l’operació, es farà un balanç general i es penjaran els resultats al lloc web www.ewwr.eu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Èxit de participació en la primera jornada de la fira “Reus Viu el Vi”

Notícia següent

Un estudi alerta que la meitat dels infants amb altes capacitats pateixen assetjament escolar

Notícies relacionades