Riudoms començarà el tractament contra els mosquits avui mateix

L’Ajuntament de Riudoms informa que s’ha detectat la presència del virus del Nil Occidental en mosquits d’una explotació hípica situada a Riudoms, tal com ha confirmat aquest matí el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

En aquests moments, s’està treballant de manera coordinada amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) per evitar possibles contagis entre la població i animals. La Regidoria de Serveis Públics iniciarà avui mateix el tractament contra la proliferació dels mosquits i les larves en els espais públics del municipi.

Atès que la majoria d’espais on es reproduieixen els mosquits són privats, es demana a la població que realitzi totes aquelles accions i mesures de prevenció per evitar els punts de cria de mosquits i les picades de mosquits infectats.

Quines mesures cal prendre?

  • Evitar l’acumulació d’aigua estancada a casa, desinfectar embornals i desaigües,
  • Vestir peces de roba que cobreixin la major part de la superfície del cos,
  • Utilitzar repel·lents autoritzats seguint les instruccions d’aplicació i reaplicació del fabricant indicades al prospecte del producte i
  • Evitar les estades innecessàries a l’exterior en horaris de màxima activitat dels mosquits (primera hora del matí i última hora de la tarda).

La transmissió d’aquest virus té lloc principalment entre aus, tot i que els cavalls i les persones es poden infectar per la picada de mosquits infectats a partir d’aus salvatges. En el cas que una persona detecti la presència d’aus mortes, ha de posar-se en contacte amb el Cos d’Agents Rurals.