La CUP Riudoms ha presentat els caps de llista

L’assemblea local de la Candidatura d’Unitat Popular de Riudoms ha donat a conèixer el seu projecte per a presentar-se a les eleccions municipals del proper 26 de maig. En una assemblea oberta que ha tingut lloc aquest diumenge 10 pel matí a la Plaça de l’Església diversos membres de l’assemblea, els actuals regidors al consistori Roser Torres i Pere Campíñez així com les tres persones que encapçalaran la llista electoral: Enric Jódar Ciurana, Rosa Pujol Figueras i Marta Bigas Venturas, han explicat els eixos bàsics de la proposta. La intenció de la CUP Riudoms ha sigut la de presentar les tres persones per visibilitzar així l’essència de la candidatura, un projecte col·lectiu que vagi més enllà de les persones.

Una cinquantena de persones han escoltat les reflexions dels cupaires sobre la contesa electoral que s’acosta. Els regidors de la CUP han fet unes pinzellades sobre les tasques que han dut a terme durant aquest quatre anys, experiències que serviran per bastir el projecte de la CUP a l’Ajuntament de Riudoms. També han explicat que el projecte no està tancat i que per tant, seguiran contactant amb diversos agents socials i diferents persones per acabar de conformar la candidatura, així com organitzaran diverses assemblees obertes per construir el programa polític.

Aquest és el lema que han presentat els militants de la formació política. La intenció d’aquest missatge és posar de manifest que la CUP Riudoms posarà el centre d’atenció de les polítiques municipals en aspectes que fins ara s’havien ignorat o no s’havien tractat amb prou atenció. Necessitats i/o polítiques importants, de present i de futur, que permetin tenir una visió a llarg termini sobre el desenvolupament del poble i que defugin de les típiques promeses buides de les campanyes electorals dels partits tradicionals. Entre molts d’altres temes, la CUP Riudoms vol posar en el focus en l’accés a l’habitatge, en el futur de l’agricultura, en la gestió de residus, en la fiscalitat, en la democràcia, en la transparència i en el teixit econòmic. Però també en polítiques d’inclusivitat i cohesió per a tots els sectors de risc, ja siguin persones desfavorides, les immigrants, les dones, el col·lectiu LGTBI, les persones de la tercera edat que necessiten un acompanyament o les persones discapacitades. En resum, un programa polític que facin del poble de Riudoms un poble amb un futur per a tots.

Qui són les persones que encapçalaran el projecte?

Enric Jódar Ciurana Enginyer de telecomunicacions · 28 anys

«He conegut Riudoms a través del voluntariat, participant en múltiples entitats. Després de cinc anys de militància a la CUP, faig un nou pas per ser el portaveu d’aquest projecte transformador. Havent treballat intensament amb el Pere i la Roser aquests anys a l’Ajuntament, crec disposar dels coneixements necessaris per contribuir a millorar Riudoms.»

Rosa Pujol Figueras Comercial administrativa · 33 anys

«Sóc una persona activa i participativa. Implicada en diverses entitats amb l’objectiu de fomentar la llengua i la cultura de la nostra terra. Afronto aquest projecte amb moltes ganes de treballar per transformar les coses des de baix, construint un poble més obert, participatiu, transparent, feminista i just.»

Marta Bigas Venturas Integradora social · 35 anys

«Mare de dos criatures, apassionada de la cultura popular des de dins i des de fora. Activista implicada en la defensa dels drets dels infants i de les persones amb diversitat funcional, especialment les persones Sordes. Em preocupa un disseny urbanístic on prima l’estètica per sobre de la utilitat, vull carrers i equipaments accessibles per a totes.»