La CUP emplaça la Generalitat a agilitzar la formació de la Taula per resoldre el conflicte del Siurana

Arran del debat de divendres a la tarda al Consell Comarcal del Priorat i del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’una moció per iniciar els tràmits perquè la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre revisi el transvasament del pantà de Siurana al de Riudecanyes, la CUP recorda que la Generalitat i l’Agència Catalana de l’Aigua es van comprometre al mes de juliol a impulsar una Taula per tal de resoldre aquesta problemàtica que afecta als municipis del Priorat i al cabal ecològic del riu Siurana.

Per aquest motiu, reclamen que s’agilitzi el procés de conformació d’aquesta Taula per començar a treballar, igual com estan fent les CUPs del Baix Camp i del Priorat amb els diferents agents involucrats en aquesta problemàtica.

El Consell Comarcal del Priorat i el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses debatrà i aprovarà aquesta tarda, una moció per tal d’instar a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre a revisar el transvasament de l’aigua del pantà de Siurana al de Riudecanyes, per tal de garantir el cabal mínim del riu Siurana. Una proposta que comptarà amb el suport del conseller comarcal de la CUP, Damià Fàbrega, i dels dos alcaldes de la CUP a la comarca, Miquel Perelló, dels Guiamets; i Marc Vinyes, de la Vilella Alta.

Tanmateix, les CUPs del Priorat i del Baix Camp continuen insistint, que més enllà de les iniciatives que pugui prendre cadascun dels actors en aquest conflicte, cal trobar una sortida pactada que garanteixi l’ecosistema del riu i les necessitats hídriques dels municipis de la ribera del Siurana.

És per això que insten a la Generalitat i a l’Agència Catalana de l’Aigua a agilitzar els tràmits per tal de crear una Taula, on es pugui debatre entre tots els agents implicats d’ambdues comarques una sortida consensuada a aquest conflicte.

En aquest sentit, les CUPs del Priorat i del Baix Camp recorden el compromís, tant de l’ACA com de la Conselleria al mes de juliol, per tal d’impulsar aquesta Taula, tal i com ja s’ha fet en d’altres comarques per tal de resoldre conflictes similars en la gestió dels recursos hídrics.
I, no sols això, sinó que recorden que el propi conseller de la Generalitat es va comprometre a impulsar aquesta taula també davant del govern del Consell Comarcal del Priorat.

Des de les CUPs d’ambdues comarques, esperen que els tràmits administratius i la voluntat política no siguin un obstacle i un fre per impulsar el més aviat possible aquesta Taula.