“La nostra forma de governar prioritza sempre el bé comú”

Queda molt poc per les eleccions municipals. Com es presenten aquests comicis?

D’entrada seran més disputats que mai, ja que hi concorren més llistes que altres vegades. El nostre grup municipal ha estat treballant, des de fa mesos, per oferir un programa i uns candidats amb un alt grau de compromís per la Selva del Camp.

En les darreres eleccions municipals vostès van ser la força més votada, no obstant ERC i PSC van signar un pacte que els van deixar fora del govern. Quina valoració fa d’aquests quatre anys?

Ha estat un pacte antinatural, ja ho vam dir des de bon començament i en aquests quatre anys ho hem pogut comprovar a la perfecció (riu). Un pacte que es va signar per interessos personals i econòmics, principalment pels seus dos caps de llista, sense respectar la voluntat popular d’una majoria que va donar la confiança als partits de l’antic govern. En definitiva, ha estat un govern dominat pel grup socialista i que ha patit els vicis heretats dels partits tradicionals que ells representen, i això és una llàstima.

Es veu preparat per tornar a ser l’alcalde de la Selva?

Naturalment que sí, treballar des de l’alcaldia és un dels honors més alts que un selvatà pot assolir, i més quan has passat per les juntes d’una trentena d’entitats de tots tipus que t’ha permès valorar la realitat de la societat selvatana. No vull ser presidencialista i per tant he treballat i treballaré amb un equip de gent preparada, amb una llista plural, renovada, jove i transversal.

Quin ha estat el seu paper des de l’oposició?

Hem fet una oposició constructiva, aportant propostes que s’han materialitzat amb 50 mocions i 200 preguntes als plens municipals. Hem fet una tasca de control i fiscalització  de l’equip de govern àmplia, que ens ha portat a efectuar denúncies al Síndic de Greuges i a l’Oficina Antifrau, al·legacions a projectes presentats, queixes a propostes del govern, i per l’altra banda, també ens hem preocupat per millorar temes socials, d’augmentar la qualitat i la gestió dels serveis, a defensar els interessos de sectors desatesos, a recolzar el Govern de la Generalitat o proposar mocions en suport al procés.

Han esmentat que s’han interessat per temes del dia a dia, que sembla que no tenen importància pels regidors de govern. A quins temes es refereixen?

Més que temes del dia a dia ens referim a temes generals, a com enfocar el govern, com tractar al ciutadà, o com mostrar confiança. Ens referim a l’atenció als vilatans, a la participació dels veïns en obres que els hi afecten, al fet d’afavorir a les famílies amb vulnerabilitat, a reclamar informació, a les polítiques d’habitatge, a l’estat dels carrers i camins, i al degut manteniment de les instal·lacions municipals, entre d’altres. En definitiva, a temes del dia a dia que ens afecten a tots. Nosaltres estem disposats a millorar aquests aspectes.

I ara sí, parlem dels següents comicis. Quins seran els pilars bàsics del programa electoral del seu partit?

Precisament potenciar totes les mancances que hem anat denunciant al govern actual, que la transparència i l’accessibilitat siguin eines quotidianes, prioritzar el territori, potenciar el respecte al medi ambient i a l’agricultura, augmentar el pressupost social i les ajudes a l’activitat associacionista, donar una atenció especial al nucli antic i, sobretot, el tracte amb les persones des de la proximitat i l’estima que es mereixen tots els selvatans i les selvatanes.

 I les línies vermelles?

No ens marquem moltes línies vermelles. Les úniques línies vermelles són traspassar els límits del respecte i la democràcia.

En què s’han basat per confeccionar la llista?

 En buscar un equilibri dels perfils dels seus components quant a edats, representatius de diversos sectors de la societat selvatana, provinents de diferents camps laborals, també en els coneixements i l’experiència personal. Hem pogut tancar una llista amb persones provinents del món universitari, del comerç, de l’esport, de la política, de l’empresa, funcionaris, economistes, assalariats, i estudiants, entre d’altres.

Creu que és suficient forta per poder governar?

En argots polítics, es podria dir que és una llista potent, on l’experiència va de bracet amb la joventut. Una llista transversal pel que fa a la procedència dels seus components, i que està força equilibrada per permetre assumir les diverses àrees de gestió que la nostra Vila necessita.

Què pot oferir-li el seu partit al municipi que no li ofereixin els altres?

La nostra forma de governar és coneguda pels vilatans. Prioritzem les persones, confiem en cadascú dels habitants de la Selva, defugim dels partidismes, sabem rectificar si arriba el moment, treballem l’honestedat com a eina d’eficàcia, gestionem els serveis en format empresarial, sabem escoltar i tenim en compte l’opinió dels veïns i veïnes. Aquesta convivència que durant aquest quatre anys s’ha perdut, tot i que la vam construir a l’anterior mandat, nosaltres la volem tornar a construir. En definitiva, des de Junts per La Selva prioritzem sempre el bé comú.

 Arribat el moment, amb quins partits estaríeu disposats a pactar? I amb quins no?

Treballem per aconseguir la majoria absoluta i no haver de pactar amb ningú, aquest és el nostre objectiu principal. Això no treu que intentarem pactar els consensos necessaris com més amplis millor per disposar d’un govern fort i estable, un govern que treballi per la justícia social, que faci honor al nostre lema: FEM-HO JUNTS.