El Govern de Cambrils aposta per un pressupost de 45MEUR pel 2019

La proposta passarà demà, dimecres 19, per un ple extraordinari municipal

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Cambrils presenta un pressupost pel 2019 que ascendeix a 45MEUR, gairebé 2MEUR més que el del 2018. La proposta d’aquest pressupost passarà demà, dimecres 19, per un ple municipal extraordinari. Ahir dilluns, tots els partits polítics de Cambrils van dur a terme una reunió amb “el compromís, per part de l’equip de Govern, d’escoltar, recollir i estudiar les propostes de pressupostos de l’oposició”, ha explicat Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils.

Segons l’equip de Govern, els pressupostos poden arribar als 45MEUR perquè “s’ha pogut aconseguir una baixada de l’endeutament municipal i no s’ha incrementat la pressió fiscal”, ha declarat Jaume Gila, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cambrils. I ha afegit: “La gestió eficient ens ha permès mantenir i ampliar els serveix a les persones”. Les àrees en les quals hi ha hagut un augment més important han estat les de persona, activitat econòmica i territori. Respecte a l’endeutament, des de l’inici de mandat fins ara s’ha passat dels 44,9 a 23,79MEUR. El regidor d’Hisenda ha assegurat que es confia en què l’Ajuntament acabi el 2019 amb un deute pendent de 19,33MEUR.

L’alcaldessa de Cambrils ha afirmat que s’ha fet una aposta per la cultura i l’educació, la cohesió social, i la millora dels espais públics. Concretament, el pressupost de l’àrea de la persona augmenta més de 300.000 euros respecte al 2018 i arriba als 6,5MEUR. A més, una part destacada del pressupost contempla projectes que s’han treballat durant tot el mandat de l’equip de Govern de Camí Mendoza des que va començar el 2016. És el cas de la reobertura de Ràdio Cambrils i de la creació de l’Oficina Local de l’Habitatge, que “donarà un servei integrat sobre tots els temes relacionats amb l’habitatge als cambrilencs i cambrilenques”, ha afirmat l’alcaldessa de Cambrils.

Resposta del Govern al “pressupost continuista” que crítica l’oposició
Els partits polítics de l’oposició de Cambrils han criticat de “continuistes” els pressupostos municipals presentats per l’equip de Govern. Mercè Dalmau, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils, ha contestat a les crítiques assegurant: “Evidentment que són continuistes i de manteniment perquè hi ha uns serveis que s’han de seguir donant a la població”. I ha afegit: “El pressupost és un reflex del programa de Govern i de les necessitats pròpies del municipi, que s’han de seguir donant governi qui governi”.