Cambrils reacciona als comentaris d’Eduard Pellicer

Els grups polítics municipals del municipi no toleren el post de Facebook del regidor

Els diferents partits polítics de Cambrils segueixen reaccionant a les paraules del regidor de Joventut, Transparència i Noves Tecnologies, Eduard Pellicer, per publicar al seu mur de Facebook “Pumas bienvenidos a #Cambrils” en què es referia a la comunitat aragonesa amb vincles amb Cambrils com a Putos Maños perquè la paraula “puma” és utilitzada com a diminutiu de putos maños.

Esquerra Republicana
Esquerra Republicana de Cambrils lamenta la utilització d’expressions desafortunades per fer referència a qualsevol col·lectiu, sense excepció, i així li ha manifestat explícitament al regidor Eduard Pellicer.

L’alcaldessa Camí Mendoza ha manifestat que “Cambrils és un municipi turístic on no preguntem a ningú d’on ve per fer-lo sentir com a casa. Nosaltres som els primers que hem d’abanderar aquests valors”. Eduard Pellicer, al seu torn, ha fet propòsit d’esmena: “he esborrat la publicació perquè m’he adonat que he fet servir una expressió inadequada. Demano disculpes a tothom que pugui haver-se sentit ofès”.
El grup municipal d’ERC es conjura per seguir sent, com fins ara, la garantia per millorar la vida i el benestar de la ciutadania cambrilenca i els visitants d’arreu que aporten riquesa i reconeixement  per la ciutat. Uns objectius que passen per fomentar el sector turístic local, que des del partit s’està compromès en potenciar i dinamitzar.

Partit Socialista de Cambrils
El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Cambrils ha manifestat la seva “clara, rotunda i inequívoca condemna als comentaris pejoratius i insultants que el regidor republicà Eduard Pellicer va adreçar a la comunitat aragonesa al seu perfil personal de Facebook. Demanem a l’alcaldessa que exigeixi als regidors del seu grup que s’expressin amb el necessari i imprescindible respecte per a tothom per evitar la reiteració d’expressions ofensives, que malmeten també la imatge oberta i integradora del nostre poble, i garantir que no es tornin a produir.”

El PSC de Cambrils demana al regidor que rectifiqui els seus comentaris ofensius i que es disculpi públicament amb la comunitat aragonesa. En aquest sentit la portaveu del PSC, Ana López, ha estat taxativa: “Cambrils és sinònim de respecte, tolerància i societat oberta. Comentaris o expressions menyspreadores no formen part de l’ADN cívic cambrilenc. Els socialistes condemnem rotundament qualsevol insult a la comunitat aragonesa que estiueja al nostre municipi, o a qualsevol altre grup pel seu origen, llengua o opinió. Els acrònims insultants no tenen cabuda a la nostra societat.”

Així, la portaveu socialista ha reiterat que “els nostres amics aragonesos sempre han estat, i ho continuaran sent, benvinguts a Cambrils. La nostra vila, amb els seus innegables encants i el caràcter cívic i obert dels cambrilencs, ha estat l’indret elegit per molts aragonesos, així com per persones provinents d’altres comunitats del país i de l’estranger, per gaudir de les seves vacances.”

Al fil d’aquesta afirmació Ana López ha lamentat que “expressions pejoratives com les emprades pel regidor d’ERC han malmès la imatge del nostre poble fora vila. No és just perquè Cambrils sempre ha respectat l’origen, les veus i les opinions de tots els seus fills i de totes les persones que venen a gaudir de les seves vacances. Per tant, convidem als nostres germans aragonesos a què continuïn venint al nostre poble on sempre seran benvinguts i trobaran una àgora de convivència i benestar on no es fan distincions. A Cambrils mai ningú se sentirà foraster”, ha conclòs la portaveu del PSC.

Ciutadans de Cambrils
El Grup Municipal de Cs Cambrils considera que la reacció dels grups del govern (PDeCat i PSC) als comentaris ofensius del regidor Eduard Pellicer (ERC) cap a la comunitat aragoneses arriben “tard” i “tenen un caràcter electoralista i no responsable, ja que només es limiten a condemnar les paraules una setmana després quan des del mateix govern municipal es té capacitat de fer molt més”.

Rico considera que el regidor ha de dimitir del seu càrrec perquè “les seves disculpes semblen atendre a pressions internes i no a unes disculpes sinceres després de les seves últimes declaracions”. Tanmateix, ha recordat que altres formacions, com és el cas de Cs, van reaccionar immediatament donant la benvinguda a tots els aragonesos a Cambrils.