Cambrils presenta el Pla d’Acció Municipal per als pròxims quatre anys

Afavorir el benestar social, reforçar el comerç de proximitat o lluitar contra l'incivisme són alguns dels eixos d'aquest document

Lluís Abella, Camí Mendoza i Oliver Klein han presentat el Pla d'Acció Municipal 2019-2023. Foto: JC

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils ha presentat aquest dimecres el que serà el Pla d’Acció Municipal per al mandat 2019-2023. L’alcaldessa, Camí Mendoza, el primer tinent d’alcalde, Lluís Abella, i el segon tinent d’alcalde, Oliver Klein, han coincidit en afirmar que “aquest transmet el compromís que tenim amb la ciutadania” i han afirmat que “és per 4 anys, però posa les bases del Cambrils del futur”.

Aquest nou Pla d’Acció Municipal, que haurà de passar pels tècnics i la junta de govern abans de ser aprovat, es basarà en quatre eixos principals: una ciutat compromesa amb el benestar social, una ciutat amb una economia emprenedora i responsable, una ciutat segura, equilibrada i endreçada i, per últim, una ciutat propera al ciutadà.

Una ciutat compromesa amb el benestar social

En el primer eix enfocat al benestar social, l’alcaldessa Camí Mendoza ha explicat que es vol “ampliar la tarifació social i les activitats de lleure”. Pel que fa a l’apartat d’habitatge, es posarà en funcionament l’Oficina Local d’Habitatge al Forn del Tallero, es promouran models alternatius d’habitatge i es promourà l’habitatge social. En Educació, es potenciarà l’oferta de cicles formatius i l’Escola de Música.

En Cultura, la intenció és recuperar el patrimoni històric i material, alhora que s’intentarà buscar una solució per desencallar la situació en què es troben les obres del Teatre Auditori, parades des de finals de l’any 2010. Per últim, es potenciarà Ràdio Cambrils, l’emissora local que va entrar en funcionament fa uns mesos.

Una ciutat amb una economia emprenedora i responsable

El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, ha explicat que el turisme és el principal actiu econòmic del municipi i en aquest mandat es vol seguir potenciant-lo. En aquest sentit, a més de seguir treballant en el turisme familiar i esportiu, es vol desestacionalitzar l’arribada de visitants amb esdeveniments fora de temporada, treballar en la procedència dels turistes i obrir nous mercats i fer activitats a les platges durant tot l’any.

Klein també ha posat èmfasis en el comerç com “un factor que reanimi el pols de la ciutat”. En aquest aspecte, la intenció de l’equip de govern és reforçar les zones comercials existents i ampliar-les en d’altres com al voltant de l’avinguda Baix Camp. A més, també es vol remodelar el Mercat de la Vila i s’està estudiant la possibilitat de fer un segon mercat ambulant.

Trobar una solució al Polígon Belianes també serà un dels objectius que figuren en aquest Pla d’Acció Municipal 2019-2023 per tal d’impulsar la indústria com una potència econòmica. Per últim, també es vol fomentar l’emprenedoria amb, entre d’altres, cursos de formació.

Una ciutat segura, equilibrada i endreçada

“Declarem la guerra a l’incivisme”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde, Oliver Klein, explicant que “sempre es pot netejar més, però la nostra prioritat és que s’embruti menys”. En aquest sentit, es faran campanyes pedagògiques i de sensibilització, alhora que es renovarà l’Ordenança de Convivència Ciutadana per poder sancionar les conductes incíviques.

També s’exigirà a l’ACA que es faci càrrec de la neteja de les set rieres que passen per Cambrils i es treballarà per poder tenir unes platges òptimes tot l’any. A més, es farà un desplegament de xarxa Wifi gratuïta pel municipi, s’ampliarà la xarxa de carrils bici i s’estudiarà la millor de carrers com l’avinguda Jaume I, l’avinguda dels Esports o l’avinguda Diputació.

Una ciutat propera al ciutadà

En aquest últim eix, la idea de l’equip de govern és fomentar la participació de la ciutadania en el dia a dia de l’Ajuntament amb pressupostos participatius i diferents consultes, a més de facilitar i agilitzar la burocràcia i les gestions administratives.