Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Nou mapping nadalenc a l’Hospitalet de l’Infant

Avatar photo

Aquest espectacle que es projecta sobre la façana de l’hospital gòtic incorporarà enguany les figures festives del municipi

Imatge d’arxiu del mapping nadalenc de l’any passat a l’Hospitalet de l’Infant. CEDIDA

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va encarregar un nou mapping de temàtica nadalenca a TKLab, el grup d’investigació de l’Associació Cultural Telenoika, de Barcelona, que està especialitzada en aquest tipus d’animacions en 3D.

El vídeo mapping és una tècnica de projecció de vídeo sobre tot tipus de suports amb què es crea el contingut audiovisual per ser adaptat a la forma d’una superfície estàtica, per fer que aquesta cobri vida (en aquest cas, l’Hospital del Coll de Balaguer). Els protagonistes d’aquest espectacle audiovisual que des de l’any 2015 es projecta a la Plaça Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, sobre la façana d’aquest conjunt monumental del s.XIV, són aquest 2020, com cada any, l’alumnat de P5 de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Escola Valdelors de Vandellòs.

A aquesta seixantena de nens i nenes, l’equip de TKLab els va gravar el mes de novembre, al plató de la Televisió de Vandellòs, amb la tècnica del Chroma Key, per simular la seva participació en les diferents escenes típiques del Nadal al municipi.

Aquests professionals han combinat els vídeos dels infants amb infografies, imatges 3D i altres tècniques d’animació digitals i hi han afegit música i sons. «Enguany, com a novetat, hem demanat a l’equip encarregat del nou muntatge que hi apareguin les figures festives del municipi, per reforçar els vincles identitaris: l’Home dels Nassos, els gegants de l’Hospitalet, el gegantó Frare Celestí, el Cavallet de Mar, els Capgrossos i lo Boc de Vandellòs», ha destacat la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz.

Pel que fa a la música, el nou mapping inclou nadales tradicionals catalanes, com ara «El cant dels ocells» i «Desembre congelat», interpretades per la soprano Olga Miracle i arranjades pel pianista i compositor Jordi Tomàs, segons ha explicat la coordinadora de Telenoika, Pamela Gallo.

L’espectacle té una durada d’uns 8 minuts i s’estrenarà el divendres 11 de desembre. Es podrà veure durant tot el Nadal (els dies 11, 12, 16, 18, 19, 23 i 30 de desembre de 2020 i el 2 de gener de 2021, a les 18 h, a les 18.30 h, a les 19 h i a les 19.30 h).

L’Associació Cultural Telenoika va ser fundada l’any 2000. Tal com s’explica en el seu web, va néixer “com a col·lectiu de persones interessades en l’experimentació audiovisual i amb la voluntat de compartir coneixements i donar a conèixer al gran públic les innovacions que s’estaven produint en els llenguatges artístics, gràcies a la democratització que suposà l’entrada en escena de les noves tecnologies domèstiques audiovisuals”.

Actualment, l’activitat de Telenoika es basa en “el suport a artistes emergents a través d’ajuts a la recerca i beques de producció artística; la formació en el camp de l’audiovisual i un seguit d’activitats esporàdiques que generen noves dinàmiques creatives i personals, i que cohesionen el teixit humà de l’associació”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de l’Arboç amplia i millora les instal·lacions del gimnàs municipal

Notícia següent

Altafulla posa en marxa una enquesta a la ciutadania sobre violències sexuals

Notícies relacionades