Miami Platja celebrarà les festes de Sant Jaume del 9 al 12 de setembre

El programa d’activitats compta amb una vintena de propostes festives per a totes les edats

Les festes de Sant Jaume de Miami Platja, es celebraran, de forma excepcional, del 9  al 12 de setembre, tal i com ja va anunciar l’Ajuntament de Mont-roig del Camp el  passat mes de juliol. La decisió es va prendre davant l’increment exponencial de  casos de Covid19 que es va produir al municipi a l’inici de l’estiu i les restriccions  plantejades per la Generalitat de Catalunya.  

Una situació que ha millorar aquest mes de setembre i que permet celebrar unes  festes que compten, de nou, amb actes i activitats per a tots els públics. Tot i això,  l’Ajuntament recorda que la pandèmia no ha acabat i demana a la ciutadania que  gaudeixi de les festes amb responsabilitat. En aquest sentit, s’informa que les  mascaretes seran obligatòries a tots els actes de les festes, així com respectar les  distàncies de seguretat.  

Programació per a tots els públics  

Les festes s’iniciaran el pròxim dijous amb la jornada de portes obertes del Casal  d’Avis Sant Jaume i s’inauguraran oficialment el divendres 10 de setembre amb el  Pregó de Festa Major i el concert de Rebeka Brown.  

Altres de les propostes musicals que tindran lloc al poliesportiu municipal, seran  l’actuació de Diva’s Disco o el concert de Sole Giménez.  

Les festes també inclouran diverses activitats esportives com el Triangular de futbol,  l’exhibició de skate femení a càrrec de les germanes Terol o la competició de  bàsquet 3×3, en aquest cas, amb inscripcions obertes a http://3x3miami.com/.  

Els més petits de casa també tenen propostes perquè participin en les festes com  l’espectacle “Que Peti la Plaça”, el contacontes de la pirata Lluna Roja o l’actuació  del Mag Nebur. Els més joves podran divertir-se i acomiadar l’estiu amb la Festa del  mar o l’Eskape Room Miami, mentre que la gent gran també tindrà la seva festa. Es 

tracta d’un acte emotiu per agrair la tasca del voluntariat durant la pandèmia i que  comptarà amb la participació del Coro Rociero Arena del Camino.  

En aquest sentit, altres entitats que tornaran a participar a les festes son el Club de  Tir Miami Platja o l’Associació de bitlles de Miami Platja que no faltaran a la cita  festiva anual.  

El programa també inclou l’acte institucional per commemorar la Diada Nacional de  Catalunya o el comiat de la plaça Jaén, un acte simbòlic per recordar l’origen  d’aquesta plaça tan estimada a Miami Platja, abans de l’inici de les reformes, i que  comptarà amb la participació del Club de Rítmica de Miami i l’orquestra Costa  Blanca.  

A més, del 10 al 12 de setembre tindrà lloc una nova proposta comercial. Es tracta de  l’After Sun, una iniciativa a través de la qual els establiments comercials de Miami  Platja oferiran descomptes i ofertes coincidint amb les festes de Sant Jaume.  

Finalment, el castell de focs artificials servirà per acomiadar unes festes que s’han  hagut d’adaptar a l’actual situació de pandèmia i que, malgrat no poder comptar  amb alguns dels actes més populars, com la gran festa de l’avinguda Barcelona o els  balls de festa major, degut a les actuals restriccions per la Covid19, volen donar un  respir i convidar a la població a sortir de nou al carrer i a retrobar-se amb la resta de  veïns i veïnes.  

Reserva d’entrades  

Tots els actes i concerts de les festes de Sant Jaume són gratuïts, però alguns d’ells  requereixen de reserva d’entrada o inscripció prèvia. La reserva d’entrades es pot  fer a través del web https://www.entrapolis.com/ca/ o bé a través de l’APP del mateix  nom.  

En cas de dificultat, també es pot fer a través del telèfon 608 236 243, els dies 6, 7 8 i  9 de setembre, de 9 a 13h o bé presencialment a l’oficina del Departament de Festes  (del Centre Polivalent) els mateixos dies i horaris. També l’oficina de Turisme de  plaça Tarragona oferirà suport en la reserva d’entrades en horari de 9.30 a 13.30 i de  17 a 20 h.  

Es podran recollir màxim 4 entrades per persona i s’haurà d’indicar nom, cognom i  correu electrònic i per accedir als espectacles i actes anteriorment descrits s’haurà de  portar l’entrada o el resguard de la inscripció.  

L’Ajuntament es reserva el dret de modificar el programa de festes si per causes de  darrera hora o per noves mesures Covid19, es considera necessari. En aquest cas, les  modificacions es donaran a conèixer pels canals de comunicació municipals.