La presidenta Noemí Llauradó inaugura a Alforja la Llar d’Infants Municipal La Ribeta

El nou equipament s’ha realitzat amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona a través del Pla d’Acció Municipal

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest dissabte a Alforja la Llar d’Infants Municipal La Ribeta. Ho ha fet acompanyada de l’alcalde del municipi i diputat de Cultura de la institució, Joan Josep Garcia i del vicepresident priemr de la institució, Quim Nin.

El nou equipament, que ofereix unes instal·lacions àmplies, adaptades, segures i accessibles per als infants i les seves famílies, s’ha realitzat amb la col·laboració econòmica de la Diputació a través del Pla d’Acció Municipal. En concret, la institució supramunicipal hi ha invertit un total de 266.000 euros.

La nova llar d’infants, que entrarà en funcionament durant aquest curs 2021-2022, oferirà un total de tres espais principals connectats entre ells i amb accés directe al jardí. Una distribució que va en consonància amb la línia pedagògica del centre, basada en el respecte cap a l’infant i en el foment de la seva autonomia.

La nova ubicació, just davant de l’Escola Josep Fusté, millorarà la comoditat de les famílies amb fills matriculats als dos centres educatius i alhora representarà un avantatge per als centres, que podran compartir més projectes. Aquest curs s’han matriculat a La Ribeta un total de 21 alumnes.

La presidenta Llauradó ha destacat que ‘equipaments com aquesta llar d’infants són la millor mostra de la vitalitat d’un municipi i una clara aposta pel futur. A més la inversió en serveis ajuden a l’equilibri territorial i fan més atractiva la vida als pobles més petits, de manera que s’afavoreix l’arrelament. Per la seva banda l’alcalde del municipi del Baix Camp i diputat de la Diputació, Joan Josep Garcia, ha agraït l’ajut de la Diputació en fer realitat projectes als pobles petits: ‘el nou edifici de la llar d’infants que avui inaugurem és un expemple dels serveis que oferim a Alforja que millorarà la vida de les famílies que hi viuen i motivarà que d’altres s’animin a traslladar-s’hi’.

Al municipi d’Alforja Noemí Llauradó també ha conegut de primera mà el resultat de diverses obres de pavimentació i millora efectuades amb la col·laboració del Pla d’Acció Municipal de la Diputació, a més d’alguns projectes previstos com ara la reconversió d’una nau industrial en espai polivalent o l’arranjament de la zona esportiva i social “El Parc dels Amics d’Alforja”, actuacions que milloraran la seguretat i comoditat dels habitants d’Alforja i que, en el seu conjunt, representaran a la Diputació una inversió de prop de 90.000 euros.