La II Iberica Dancesport arriba a Cambrils per Setmana Santa

El campionat de balls esportius se celebrarà a la ciutat del Baix Camp del 18 al 21 d'abril

Acte de presentació de la II Iberica Dancesport. Foto: Julio Collado

Cambrils tornarà a ser el centre mundial dels balls esportius aquesta Setmana Santa. El Pavelló Municipal d’Esports de la ciutat del Baix Camp acollirà entre el 18 i el 21 d’abril la II Iberica Dancesport, que enguany presenta moltes novetats. La primera d’elles, el 18 de març, serà l’Iberica Training Day, un campus dedicat als nens on podran rebre classes particulars o en grup per part de professors nacionals i internacional de renom.

Una altra novetat serà la celebració de la Festa del Ball, un esdeveniment obert al públic on els assistents podran ballar a la mateixa pista en què ho faran les principals estrelles del II Iberica Dancesport. A més, hi haurà exhibicions per part de professionals i d’algunes escoles del municipi. Tindrà lloc el 18 d’abril entre les 21.30 i les 00.30 hores i el preu de l’entrada serà de 10 euros amb consumició inclosa.

Pel que fa a la competició, se celebraran dos World Open de gran prestigi mundial: el World Open Llatins, que l’any passat es va situar en el segon lloc amb el coeficient més alt del món, i el World Open Standard, també entre els primers llocs. A més, cal destacar que enguany s’estrenarà el DSE European Children Grand Prix, una competició infantil que forma part del circuit europeu.

La principal novetat, però, serà el Campionat de Breaking B-Girl, la primera competició que es farà a Espanya d’aquesta disciplina després que hagi estat recentment catalogada com esport olímpic a partir de les Olimpíades de París 2024. El campionat, a més, servirà com a competició classificatòria pel Mundial de la Xina.

Tot i que encara no estan tancades les inscripcions, avui dia ja s’han igualat les 1.100 parelles de ball inscrites l’any passat i s’espera que la xifra augmenti els pròxims dies. Totes ells seran avaluades per un total de 49 jutges provinents de països d’arreu del món. En total, comptabilitzant esportistes i acompanyants, s’espera que aculli un total de 5.000 visitants gràcies al II Iberica Dancesport.