La Mitja Marató de Cambrils arriba a la desena edició

La cursa tindrà lloc el diumenge 24 de febrer i les inscripcions estaran obertes fins al dijous 21

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el regidor d'Esports, Josep Maria Vallès, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández en l'acte de presentació de la Mitja Marató.

Cambrils celebrarà el proper diumenge 24 de febrer una nova edició de la Mitja Marató, que enguany celebra els seus 10 anys. Per aquest motiu, a més de la cursa s’han programat diverses activitats paral·leles com una masterclass de ioga o la presentació del llibre ‘100 històries del còrrer’ del periodista esportiu Xavier Bonastre.

En l’acte de presentació de la Mitja Marató, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández, s’han donat a conèixer algunes de les novetats de la cursa per aquest any, com la incorporació de una nova distància de 5 quilòmetres pensada per a principiants, i que se sumen a les ja existents de 10 quilòmetres, 21 quilòmetres i els rollers.

La prova es podrà seguir en directe a través d’internet i d’una pantalla gegant instal·lada a la línia de meta. Un cop acabada la cursa, la organització posarà a disposició de tots els participants una sèrie de serveis com dutxes, fisioterapeutes o un avituallament format per un plat de fideuà i beguda. A més, tots els participants tindran una medalla commemorativa i els que aconsegueixin creuar la línia de meta rebran de forma gratuïta una fotografia del moment i un vídeo del seu últim quilòmetre.

Les inscripcions per la Mitja Marató estaran obertes fins el dijous 21 de febrer i s’espera que s’arribi als 1.800 participants gràcies als corredors que s’inscriguin a última hora. A falta de deu dies per la prova, només s’hi han apuntat 1.100 persones, de les quals un 90% no estan federades. A més, destaca que un 30% són dones, una xifra superior a la mitjana de la resta de curses que es fan a Catalunya. Enguany, les inscripcions des de l’estranger també han augmentat fins a un 7%, gràcies en part als més de 50 corredors d’un equip de Gales que visitaran la ciutat del Baix Camp.

Dissabte 23 de febrer, de 16.00 a 20.00 hores, es farà l’entrega de dorsals al Palau Municipal d’Esports de Cambrils, on també hi haurà la presentació del llibre ‘100 històries del còrrer’ de Xavier Bonastre a les 18.00 hores i una masterclass de ioga a les 18.30 hores. Els dorsals també es podran recollir el mateix dia de la cursa, diumenge 24 de febrer, des de les 8.00 a les 9.30. La prova començarà a les 10.00 hores des de davant de l’Ajuntament i el recorregut transcorrerà pel passeig Marítim i l’avinguda de la Diputació.