Detingut un home a Riudoms que robava bicicletes, motos i aparells electrònics

El lladre utilitzava diversos perfils en una web de compravenda

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 29 anys, veí de Riudoms (Baix Camp), que havia robat nombroses bicicletes, motos i aparells electrònics a la zona i ho revenia per Internet. Per no ser descobert, el detingut, de nacionalitat romanesa, feia servir diversos perfils en una web de compravenda on ofertava el material robat, un “botí” que emmagatzemava al seu domicili, segons fonts policials.
No ho posava a la venda fins que passaven uns dies del robatori. L’home va poder ser localitzat arran d’un robatori amb força a Riudecols, d’on es va endur una televisió de grans dimensions, diverses videoconsoles, portàtils, rellotges i bosses de mà. Unes setmanes més tard, el propietari va avisar de la connexió a Internet d’un dels aparells.
Això va permetre els mossos fer gestions amb una companyia d’Internet. A principis d’aquest mes de març, van poder localitzar la televisió robada, que havia estat entregada com a pagament en una compravenda. Els actuals propietaris van lliurar-la a la policia en saber que es tractava d’un aparell robat.

A partir d’aquestes gestions es va localitzar un perfil del detingut en un portal. L’individu havia penjat en aquesta web bona part dels objectes sostrets en el robatori de Riudecols, a través del perfil localitzat pels mossos i altres perfils amb noms diferents.

Un cop identificat el presumpte autor, els mossos el van detenir dijous i van sol·licitar a l’autoritat judicial un manament per entrar al seu domicili ja que tenien prou indicis per saber que el detingut guardava a casa seva molts dels objectes sostrets.

L’entrada i perquisició es va fer el mateix dia de la detenció i es van poder recuperar objectes robats relacionats amb quatre furts, un altre robatori amb força a domicili, dos robatoris a interior de vehicle i un furt també a un vehicle.

Així, entre els objectes que es van recuperar hi ha deu bicicletes elèctriques, dues bicicletes, una motocicleta, vuit ordinadors, tauletes electròniques, cinc telèfons mòbils i altres objectes de valor.

Segons els investigadors, el detingut, a més de participar en els robatoris i furts, s’encarregava d’emmagatzemar al seu domicili el botí. A més, els guardava durant un temps per evitar el rastreig i els classificava abans de posar-los a la venda.

El detingut, amb altres antecedents per delictes contra el patrimoni, va passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus i va quedar en llibertat amb càrrecs.