170 professionals participaran a les activitats programades a la Fira Trapezi

La Fira Trapezi tindrà lloc del 10 al 13 de maig

El proper dijous 10 de maig arrenca Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya, que tindrà lloc a la ciutat fins el diumenge 13. Amb la programació oberta al públic, es dóna també el tret de sortida a l’espai professional, format que enguany acollirà diverses activitats destinades al professionals del circ o de les arts escèniques en general: artistes, programadors, distribuïdors o representants d’entitats o institucions que treballen per la formació, la creació i la promoció cultural. La direcció artística de la Fira, manté enguany la seva aposta per potenciar i consolidar l’espai, que ja compta amb més de 170 professionals inscrits.

Enguany destaca una major presència de programadors i professionals internacionals, amb representants de festivals i esdeveniments europeus de França, Bèlgica, Itàlia, República Txeca, Alemanya, Llatinoamèrica i una important delegació de professionals del Regne Unit. Alguns dels festivals o esdeveniments que participaran a les diverses activitats programades són: la Biennale de Cirque de Marseille (França) , Berlin Internacional Circus Festival (Alemanya), Theatre op de Markt (Bèlgica) l’InsideOut Dorset o el Freedom Festival (Regne Unit).

Entre aquestes activitats, en destaca la taula rodona «Vendre Circ: casos, referents i propostes per debatre al voltant de la distribució, circulació i difusió d’espectacles»; les trobades entre programadors, activitat organitzada amb el suport de l’APCC, artistes i agents del sector; una sessió dedicada a presentar diversos projectes que tenen en comú el treball en xarxa, i les presentacions de projectes en procés de creació o recentment estrenats a Catalunya.

Al llarg de les últimes edicions des de l’Espai Professional s’ha començat a treballar el vessant de Trapezi com a Fira i com a aparador de les creacions catalanes i de la resta de l’estat i com a referent de qualitat i visibilitat del circ més actual. S’han assajat fórmules de trobades que han enfocat cap a una professionalització del sector i del Trapezi com a fira a escala estatal i també internacional. L’espai professional vol seguir donant visibilitat i suport al sector del circ català i també estatal, proporcionant un espai de negoci, impulsant la creació, la producció i la distribució de tots els formats i disciplines.

Un dels principals objectius en aquesta 22a edició és incitar diferents formes d’acompanyament, seguiment i suport entre artistes i gestors a escala estatal i internacional, potenciant especialment la fase de la producció/coproducció i també de la distribució i circulació, tant a nivell estatal com internacional. dels diferents formats i procedències. I també atreure una bona presència de professionals, tan en quantitat com en qualitat: programadors, artistes, distribuïdors, gestors, institucions, mitjans i altres representants del circ i/o altres arts escèniques, a escala local, estatal i internacional.

Al llarg de la Fira es presentaran diverses activitats dedicades al sector professional, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que tindran lloc al llarg de tres dies, divendres, dissabte i diumenge. L’espai professional s’ubicarà per primera vegada a Cal Massó, un espai de trobada ampli i acollidor obert al llarg de la Fira que servirà com a punt de referència i seu de les xerrades i activitats professionals. Cal Massó, espai que serà també la zona d’acreditacions, entrades i punt d’informació per les companyies, associacions i entitats participants. Dins del recinte podreu visitar l’exposició «El Color del Circ, cartells polonesos de circ (1960-1988)», una col·lecció de Javier Jiménez.