Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

El Servei d’Atenció Diürna de Cambrils realitza prop de 500 trucades de seguiment

Avatar photo

L’objectiu de les comunicacions directes és oferir pautes i activitats adaptades a cada família i fomentar el vincle amb l’educadora

El Servei d’Atenció Diürna (SADI) de Cambrils adaptat a la situació de confinament ja ha realitzat un total de 492 trucades i videotrucades a les famílies, infants i adolescents amb necessitats assistencials i formatives. Concretament, els educadors i les educatores han fet 228 trucades i 13 videotrucades de seguiment a famílies, 228 trucades i 12 videotrucades a infants i 11 trucades a adolescents.

Aquestes comunicacions directes amb les persones ateses pel servei tenen l’objectiu de fer un seguiment personalitzat per oferir pautes adaptades a cada família i a cada realitat per la millora de la convivència, hàbits, rutines i gestió de l’estrès; proposar activitats de suport educatiu i acadèmic per a infants a nivell individual; facilitar la informació demanada, i afavorir la interacció i vincle amb les educadores.

A més, el SADI també ha mantingut 230 interaccions per whatsapp per donar resposta a dubtes relacionats amb la situació actual i les restriccions, els tràmits de Serveis Socials, la comunicació amb l’Ajuntament, les targetes menjador, els recursos educatius en línia o les activitats d’instituts i escoles, entre altres qüestions.

El servei també ha continuat oferint les activitats i tallers que realitzava presencialment, per via telemàtica i amb continguts adaptats a la situació. Durant les cinc setmanes que portem de confinament, entre els quatre grups d’infants i adolescents, ja s’han realitzat 92 activitats, 12 tallers de cuina i 10 sessions de videotrucades amb jocs en línia i receptes de cuina.

Pel que fa als tallers famliars, el SADI ja ha realitzat 6 sessions conjuntament amb el Servei d’Acompanyament Terapèutic i Educatiu de Cambrils (SATEC) per fomentar la parentalitat positiva i l’adquisició de bons hàbits. Els tallers, oferts a través de l’aplicació Zoom, han tractat sobre diferents realitats que planteja la Covid-19 com el confinament, l’alimentació, les rutines o la gestió de l’ansietat i l’estrès.

Finalment, entre les activitats per la comunitat, destaca l’elaboració d’un audiovisual amb les famílies, infants i joves atesos pel SADI per enviar missatges d’ànims a les persones usuàries de la Residència Baix Camp de Cambrils i als professionals que hi treballen.

El SADI és un Servei diürn preventiu fora de l’horari escolar, que dona suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics d’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses.

És un recurs que està ubicat en l’entorn o context habitual de l’infant o adolescent i que basa la seva intervenció, des de l’educació social i compensatòria, en l’atenció personalitzada mitjançant el treball tutorial individual, el grupal, la família, en treball en xarxa i la comunitat.

El servei s’adreça a menors entre 3 i 17 anys, empadronats al municipi de Cambrils, i que requereixen suport assistencial o formatiu, prioritàriament aquells que estan en situació de risc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament impulsa la plataforma ‘Salou des de casa’

Notícia següent

507 persones hospitalitzades per coronavirus a les comarques gironines, sis menys que ahir

Notícies relacionades