Els timbalers Nyanyos assajaran a l’escola Joan Ardèvol els dijous a la tarda

La iniciativa és una prova pilot de l’Ajuntament per aprofitar espais escolars fora de l’horari lectiu

L’Ajuntament de Cambrils ha cedit un espai a l’escola Joan Ardèvol als Timbalers Nyanyos de la Colla Gegantera Tota l’Endenga. L’entitat, que anteriorment havia assajat a l’Ateneu Juvenil, podrà utilitzar les instal·lacions tots els dijous a la tarda pels assajos. La iniciativa arriba després de la petició de les diverses entitats festives del municipi per disposar d’un lloc on realitzar els assajos i l’objectiu és ampliar-la progressivament amb la utilització d’altres centres eductius municipals.  

Aquesta primera cessió, que resol una de les necessitats més urgents, es converteix en una prova pilot d’una nova estratègia de l’Ajuntament per aprofitar espais escolars fora de l’horari lectiu. La regidora d’Educació, Ingrid Duch, ha explicat que cal explorar noves vies per donar resposta a les demandes de la ciutadania i per optimitzar els recursos ja existents.  

En aquest sentit, la regidora ha destacat el treball transversal entre els Departaments de Cultura i Educació per trobar solucions que puguin satisfer les entitats festives i que encaixin amb la realitat dels centres.  En aquest moment, l’Ajuntament està analitzant les característiques i possibilitats dels espais disponibles, amb converses amb les direccions de les escoles, per poder compatibilitzar les activitats.