Cambrils prepara una campanya de bons per incentivar la despesa al municipi

La primera fase es farà a la primavera amb una inversió de 100.000 euros

Un client a la joieria Eduard's de Cambrils. ACN

L’Ajuntament de Cambrils prepara una campanya de bons per incentivar la despesa al municipi. La primera fase es farà a la primavera amb una inversió de 100.000 euros i més endavant es portarà a terme una segona edició de la campanya per valor de 100.000 euros més. A Tortosa també preparen una inversió de 400.000 euros en bons.

El regidor de Promoció Econòmica de Cambrils, Oliver Klein, explica que posaran vals de 5 euros a disposició dels veïns empadronats així com els de segona residència i turistes. A banda del comerç local, es podran fer servir en la restauració i l’allotjament turístic, amb la condició que representin un mínim del 25% de la despesa. “Durant aquest període esperem una onada de revifalla i d’alegria, que és el que ens fa falta als carrers”, confia Klein.

L’octubre passat l’Ajuntament ja va impulsar la campanya ‘Estimo a Cambrils, compro a Cambrils’ amb l’objectiu de reivindicar els avantatges de fer compres de proximitat al comerç local. De bracet amb les associacions de comerciants, la campanya es va sintetitzar en diversos missatges que es van difondre a les xarxes i que s’han plasmat en cartells que omplen els aparadors dels negocis del municipi.

A més, enguany s’ha posat en marxa ‘Cambrils Comerç’, una plataforma de venda en línia que compta amb un centenar d’establiments locals adherits. L’espai funciona com a Marketplace local i s’hi poden trobar els productes ordenats per categories o bé fer cerques per productes, servei o establiment. “Estar fora de l’onada tecnològica és perdre competitivitat i, tot i que no vèiem el moment de fer el pas, la pandèmia ens hi ha ajudat”, assenyala el regidor Oliver Klein.

Actualment, el consistori cambrilenc està tramitant la concessió d’ajudes amb un import de 200.000 euros per a empreses afectades per la covid-19 i preveu articular una segona línia amb aquesta mateixa dotació econòmica. L’Ajuntament de Cambrils manté els ajuts ‘Suma i sumem a la promoció econòmica’, que s’adrecen als titulars de noves activitats que s’implantin a la ciutat durant el període 2019-2021.

Des del Centre de Promoció Econòmica de Cambrils, situat a la Torre del Llimó, l’administració local ofereix espais de treball compartit pensats per a allotjar empreses i persones emprenedores amb unes condicions d’arrendament molt competitives. L’equipament, estrenat el 2017, disposa de vuit despatxos privatius i de vuit estacions de coworking que estan pensades com un espai per començar a caminar i a créixer.