Cambrils refarà el pressupost municipal

Ajuntament de Cambrils. Imatge pròpia

El consistori cambrilenc assumeix que haurà de refer el pressupost per adaptar-lo a la nova realitat causada per la crisi del coronavirus. “Hem de parlar amb els socis de govern per veure com podem moure partides, en tots els àmbits. Caldrà reforçar serveis socials, ajudar gent que no pot pagar la hipoteca o donar suport a les empreses perquè tirin endavant”, explica la regidora de Benestar i Drets Socials, Hélène Arcelin.

Una de les primeres coses que volen fer és incrementar el personal de serveis socials per fer front a l’emergència. “Hi hem de donar un impuls perquè és difícil que puguin absorbir el volum de feina”, comenta Arcelin. En el primer mes de crisi, han intervingut en 691 famílies, el que suposa un increment del 81,13% dels expedients tramitats respecte la situació anterior a la pandèmia. “De les 1.905 intervencions que s’han fet, 945 són de problemàtiques relacionades amb la covid-19”, assenyala Arcelin, que concreta que majoritàriament fan referència a gent gran i famílies amb infants.

Les principals necessitats són aliments i poder pagar els subministraments bàsics, com aigua i llum. Cambrils treballa amb Creu Roja i Càritas a través d’una xarxa de distribució d’aliments. A aquesta xarxa, en només un mes, s’hi ha derivat 197 noves famílies i s’han atès 784 persones. Això els ha obligat a incrementar la dotació pressupostària en 28.000 euros, dels quals 20.000 en concepte de targetes moneder i 8.000 per comprar productes bàsics.

Arcelin també demana que la Generalitat i l’Estat donin ajuts als ajuntaments. Una demanda que comparteix Vilella. “Tenim l’obligació d’aportar dades de la feina que fem a les administracions superiors per poder prendre tots bones decisions”, reivindica.