Cambrils construirà el nou Parc de l’Esquirol al barri de Vilafortuny

La nova zona verda comptarà amb un espai esportiu amb porteries i cistelles, una franja central amb pèrgoles, i una àrea de jocs infantils

L’Ajuntament de  Cambrils ha aprovat el projecte que transformarà la zona verda de l’Esquirol del barri de Vilafortuny en un gran oasi d’ombres integrat al passeig marítim de llevant mitjançant dos passos elevats. El nou parc estarà equipat amb elements com una guingueta amb terrassa, un espai esportiu amb porteries i cistelles o una àrea de jocs infantils inclusius.  

L’objectiu de la nova construcció és que tant la ciutadania com les persones visitants gaudeixin més d’aquest espai privilegiat a primera línia de mar, que actualment està poc utilitzat per la dificultat d’accés des del passeig marítim i per la manca d’equipament del parc.  

El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, ha explicat que la nova zona verda es convertirà en un pol d’atracció i alhora pacificarà la circulació per l’entrada principal de llevant del municipi. “Amb el nou Parc de l’Esquirol a llevant i el Parc del Pescador a ponent tindrem dues referències per recentralitzar de forma sostenible l’oferta turística i comercial entre el Port, l’Avinguda Diputació i el barri de Vilafortuny”, ha afirmat el regidor.    

La superfície, de més de 9.000 m2, es dividirà longitudinalment en tres franges allargades i parcialment solapades amb diversos circuits de passeig recoberts de sauló. La franja posterior, separada dels edificis per una tanca de xiprers, està pensada per la pràctica esportiva. Estarà equipada amb un parell de porteries doblades sobre una peça de gespa amb mides de pista, dues cistelles d’esquena sobre una pastilla de formigó polit, una bateria d’aparells de fitnes a l’aire lliure, i un nou skate park.  

Per altra banda, a la franja central s’hi situaran dues grans pèrgoles i entremig una plataforma elevada que servirà d’escenari per la celebració d’actes culturals. Finalment, la franja meridional conté la zona més arbrada, la guingueta amb terrassa i l’àrea de jocs infantils amb un tobogan de planxa d’acer inoxidable adaptat a una duna, gronxadors, molles, un carrusel inclusiu, una balança i una barra d’equilibri.  

El nou parc aprofitarà el màxim nombre d’arbres existents (acàcies) i també es plantaran nous exemplars d’espècies autòctones o adaptades resistents a la primera línia de mar. A més, també s’hi instal·laran nous bancs cada menys de 50 metres, papereres i fanals distribuïts per tot l’espai, i una font d’aigua potable.