Cambrils construirà dues noves rotondes per connectar el pont de l’antiga N-340

L’execució del projecte serà possible gràcies al conveni signat amb la propietat per l’ocupació anticipada dels terrenys afectats

El Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament de Cambrils construirà dues rotondes per connectar el nou pont sobre la riera d’Alforja i millorar la mobilitat i la seguretat. Aquests treballs seran la culminació de les obres realitzades a un dels principals accessos a Cambrils per eliminar una barrera arquitectònica històrica i reconvertir l’antiga carretera N-340 en l’avinguda Baix Camp. La remodelació va consistir en l’enderroc de l’antic pont, la construcció del nou pont integrat a la trama urbana i la reordenació de l’entorn.

 

Les obres que s’impulsen ara són la construcció d’una rotonda a cada costat del pont, la urbanització de part de la vorera i la remodelació d’un tram de calçada de l’avinguda Adelaida. L’execució del projecte serà possible gràcies al conveni signat amb la propietat per a la ocupació anticipada dels terrenys i el seu compromís a finançar la part de les obres compreses dins del sector urbanístic a desenvolupar. El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, ha explicat que les obres eren necessàries per finalitzar amb la provisionalitat actual, millorant la mobilitat i la seguretat d’aquesta zona d’accés al municipi.

 

Per una banda, el projecte contempla la construcció d’una rotonda davant del Museu Molí de les Tres Eres, a la cruïlla de l’avinguda Nova Augusta amb l’avinguda Adelaida; la urbanització de la vorera que toca a la riera i el desdoblament del tram nord de l’avinguda Adelaida, que passarà d’un carril a dos carrils. Aquesta actuació permetrà connectar el tram urbanitzat davant del Museu Molí de les Tres Eres i donar continuïtat a l’avinguda Adelaida a partir del carrer Pere Moretó.

 

Per altra banda, es preveu la construcció d’una semi rotonda a l’altre costat del pont per millorar la cruïlla de l’avinguda Baix Camp amb el passeig La Salle, substituint els elements de senyalització viària horitzontal per un element d’obra.