Oberta la preinscripció als casals d’estiu de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Adreçats als infants i joves, de l’1 de juliol al 28 d’agost

Portada del fullet informatiu dels casals d'estiu. Foto: Cedida.

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat uns casals d’estiu per a infants i joves, amb l’objectiu de “facilitar, un any més, la conciliació de la vida laboral i familiar durant aquest període i també de proporcionar als participants una experiència lúdica i educativa, basada en la pràctica d’esport”, segons ha explicat el regidor d’Esports, Diego García.

En aquests casals d’estiu, distribuïts en vuit setmanes compreses entre l’1 de juliol i el 28 d’agost, els participants podran dur a terme diversos tipus d’activitats en horari de matí, de 9 a 13.30 h: els infants de P3, P4 i P5 faran activitats d’iniciació esportiva, jocs i dinàmiques de grup i també tallers i també aniran a la piscina i a la platja. I als nens i nenes més grans i els joves (de les categories prebenjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet) se’ls oferiran activitats a la platja, d’aventura (senderisme, snorkel, cursa d’orientació, BTT, escalada, etc.), esports sense contacte físic (per exemple, treballaran les tècniques individuals del bàsquet, el voleibol, el futbol i l’handbol i practicaran tennis, natació, atletisme, pàdel i bàdminton i també esports alternatius i jocs com ara hoquei herba, flag, lacrosse, beisbol, korfbal, etc.

A les famílies, a més, se’ls brindarà servei d’acollida (de les 8 a les 9 h).

Per evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat entre els participants, les places seran limitades i es donaran per ordre de puntuació en base a un barem que té en compte si els infants i joves estan empadronats al municipi i les obligacions laborals dels progenitors o tutors/es legals. Amb el mateix objectiu, la majoria d’activitats previstes es desenvoluparan a l’aire lliure i s’organitzaran grups reduïts de fins a 10 participants, amb un mínim d’un monitor o monitora que es relacionarà sempre amb el seu mateix grup. Cada grup d’edat entrarà i sortirà per un lloc diferent.

Durant els casals d’estiu també es vetllarà pel compliment de les mesures de prevenció de la Covid-19 i diàriament, a l’arribada es comprovarà l’estat de salut dels participants i es realitzarà un control de temperatura. També se seguirà un protocol específic sobre l’ús i desinfecció dels espais, del material propi de les activitats i de la gestió dels espais d’emmagatzematge.

El període de preinscripció i reserva de places finalitzarà demà dimarts 23 de juny, si bé les inscripcions romandran obertes el mes de juliol, sempre que hi hagi places disponibles. Caldrà formalitzar les inscripcions amb una setmana d’antelació de manera telemàtica.