La galera, la protagonista de Cambrils durant el febrer

La 14a edició de les jornades Galera se celebrarà del 2 fins al 25 de febrer

La galera és el crustaci estrella de la població costanera de Cambrils i que durant el segon mes de l’any 2018 és la protagonista de la vila. Dins del marc de la 14a edició de les jornades Galera, que se celebraran del 2 fins al 25 de febrer, els ciutadans i els turistes es podran apropar als restaurants de la zona per degustar el tresor cambrilenc.

Unes jornades ja consolidades. La regidora de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat, Ana López, explica que aquest tipus d’actes són un ajut a l’hora de “dinamitzar les activitats econòmiques i turístiques” durant la temporada baixa. Tanmateix, Cambrils aposta per la innovació, i és que enguany, es vol implicar a tots els negocis. Per aquesta raó, els comerços modificaran el seu horari i el basaran amb el ritme de les persones que participin en les jornades de la galera. El president de la Unió de Botiguers de Cambrils, Enrique Arca, justifica aquesta modificació d’horaris: “Aquest canvi és una prova que es podria materialitzar si té bons resultats. En l’últim estudi recent del Departament d’Economia de Cambrils ha sortit que la gent té el nostre poble com un destí gastronòmic i no comercial. Per aquesta raó, volem modificar l’horari perquè els comerços obrin quan els turistes acabin de dinar i vagin a fer un tomb. D’aquesta manera, els comerços són un reclam més de Cambrils”.

A més, la galera estarà acompanyada per l’oli DO Menestral. El president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baixes, agraeix que els tornin a donar l’oportunitat de col·laborar en les jornades: “El protagonista principal és un producte del mar, la galera. Tanmateix, nosaltres volem posar el nostre gra de sorra amb el curs d’iniciació al tast d’olis d’oliva verge extra. Aquesta activitat és molt important, ja que intentarem acostar a la gent a la cultura de l’oli, i que aquesta sàpiga diferenciar l’oli de qualitat entre la resta”.

Els restaurants, com les passades edicions, continuaran fent propostes de menús que es caracteritzen pel maridatge de la cuina tradicional i dels plats més elaborats i originals. El preu d’aquesta oferta gastronòmica és molt competitiva: des dels 20 euros fins als 40.

El temps de l’oferta d’aquest crustaci és durant tot l’any, però durant aquests mesos, la galera té un gust més suculent i la seva dimensió assoleix el seu màxim. L’esforç, el treball en xarxa i la constància donen el fruit d’unes jornades que marquen el calendari gastronòmic.