Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Cambrils acull la 2a Jornada de Bones pràctiques en l’àmbit de la Joventut

Avatar photo

Les presentacions i debats es van centrar en la innovació en el treball amb joves a través de la tecnologia

A Joventut s’usen les tecnologies i les eines digitals per innovar en la feina quotidiana? S’apliquen per generar vincle amb els joves? A banda d’atendre les xarxes socials, quines propostes de servei innovadores s’ofereixen als joves? La innovació digital i les tecnologies van centrar la 2a Jornada de Bones pràctiques en l’àmbit de Joventut, organitzada per l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut, que es va portar a terme ahir dijous, 26 d’octubre, a l’Ateneu Juvenil de Cambrils.

Les presentacions i debats programats al llarg de tot el matí van tractar la innovació en el treball amb joves a través de la tecnologia, més enllà de la comunicació i el contacte en relació amb les xarxes socials.

La jornada va començar amb la benvinguda de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la presentació projectes i la plataforma web de les bones pràctiques en l’àmbit de la joventut a càrrec del coordinador, Pep Montes.

A continuació, el Cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Generalitat, Ricard Faura, va presentar el projecte Catlabs (Xarxa Catalana d’Innovació Social Digital i Col·laborativa), una iniciativa que es proposa mapejar serveis, espais o projectes d’innovació digital arreu de Catalunya, posant en contacte entitats, administracions i empreses per constituir una xarxa que engegui projectes col·laboratius. Es desenvolupa des dels àmbits locals, identificant tota mena d’agents que fan aportacions innovadores en l’àmbit digital amb metodologies col·laboratives. Faura va explicar que curiosament, aquesta iniciativa pràcticament no troba projectes desenvolupats des de les polítiques de joventut que puguin incorporar-s’hi, i va posar exemples de projectes d’arreu del país que es desenvolupen amb la participació de joves, per tal d’animar-nos a promoure aquest tipus d’iniciatives.

Per acabar, el debat de cloenda va posar sobre la taula la manera com les polítiques de joventut aborden el fenomen digital, les xarxes socials i els projectes d’innovació tecnològica. El moderador i dinamitzador del debat va ser Roc Massaguer, conegut com a Outconsumer en el món youtuber. Massaguer és un expert en comunicació, amb una llarga trajectòria a les xarxes socials i molt avesat a impulsar projectes que tenen entre els joves els principals destinataris

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Diputació de Tarragona s’oposa a l’aplicació de l’article 155

Notícia següent

El dilluns 30 d’octubre començaran les II Jornades d’història a l’Hospitalet de l’Infant

Notícies relacionades