Arriba a la Costa Daurada la 5a edició de MUNTÀNYUM

Els propers dies 27 i 28 de maig, Duesaigües serà la seu on s'establiran les parades de la Fira de Turisme Rural i Esports de Muntanya de Catalunya

El Palau Bofarull de Reus ha estat l’escenari de la presentació de la 5a edició del MUNTÀNYUM, a càrrec de Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona i de Josep Llebaria, alcalde de Duesaigües. Una activitat que se celebrarà els propers 27 i 28 de maig a Duesaigües, seu de les parades de la Fira.

MUNTÀNYUM és la Fira de Turisme Rural i Esports de Muntanya de Catalunya, un esdeveniment on es vol promocionar, mostrar i debatre sobre diferents temes. Les temàtiques que representen aquesta fira són: els llibres –de muntanya i viatges, com ara: guies, mapes, relats, biografies, revistes, presentació de llibres…-, el turisme- turisme rural, allotjaments, restauració, tast de productes locals…-, els viatges –viatges alternatius o solidaris-, els esports de muntanya –nit de l’escalada, caminada de muntanya, ruta BTT, escalada en bloc…-, una taula rodona sobre esports de muntanya i Turisme d’Interior, l’enologia i la restauració -tast de vins de la comarca- i activitats paral·leles com el parc infantil, entre altres.

La Fira de Turisme Rural i Esports de Muntanya de Catalunya vol ser un referent en el lleure de muntanya i de la família de l’Interior de la Costa Daurada. A més, també vol constituir l’aparador per als diferents expositors, ser un punt de trobada on poder dialogar sobre la seva situació; com també oferir un espai on els amants de la muntanya, el viatge, el món rural i els esportistes de muntanya; però, sobretot, donar vida a la zona rural en què residim amb un esdeveniment de qualitat, atraure públic per tal que descobreixin, en diferents activitats, els atractius del municipi i el seu entorn.

La novetat per aquesta edició. MUNTÀNYUM comptarà amb la col·laboració i participació de la “Fira del Llibre Turisme i Esport de Muntanya”. A més, la comarca convidada serà Les Garrigues, una zona que també fa palesa una de les realitats que vol reflectir MUNTÀNYUM: on els petits pobles fan grans projectes.

Llebaria -alcalde de Duesaigües- s’ha mostrat satisfet pel “salt qualitatiu i exponencial” que està vivint la Fira, afegint que la cinquena edició ja demostra la seva consolidació al territori català i com aquesta “ha fet de l’interior un espai atractiu […] L’esforç que realitza la Diputació de Tarragona és vital per aquest projecte, tot i que sense perdre l’essència col·laborativa i reivindicativa amb la que va nèixer aquest projecte”. Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, afirma que: “tots ens conjurem perquè això vagi endavant. Aquest exemple d’audàcia col·laborativa fa que els veïns en siguin els principals protagonistes […] Hem arribat a la 5a edició amb èxit”.

                                                                                                       Bet Altarriba Cabré