Arriba la Festa Major “Petita” de Sant Antoni d’Altafulla

La programació recull una trentena d’actes per a petits i grans i destaca la celebració del 15è aniversari dels Bastoners i del 45è aniversari dels Castellers d’Altafulla

0
509

Aquest divendres 7 de setembre comencen els actes centrals de la Festa Major votiva del Quadre de Sant Antoni “La Petita” d’Altafulla. La programació recull una trentena d’actes per a petits i grans amb un important paper de les entitats altafullenques i amb la celebració del 15è aniversari dels Bastoners i del 45è aniversari dels Castellers d’Altafulla.

El tradicional llançament de coets d’esclat del grup de Diables d’Altafulla i el repic de campanes donarà el tret de sortida oficial a les festes de “La Petita” aquest divendres 7 de setembre, a les 13h, a la plaça de l’Església, per donar pas als actes destacats de la festa.

La Petita 2018 manté els actes tradicionals com la Pujada a l’Ermita de Sant Antoni – “Memorial Baltasar Rabassa”, que enguany celebra la seva 20a edició; la “Jornada de dibuix infantil Josep Sala”; les cercaviles del seguici popular; els correfocs; o la Festa Gastronòmica de les Cultures, que es durà a terme el 8 de setembre i arriba enguany a la seva 18a edició.

Com a actes destacats, es commemorarà el 15è aniversari dels Bastoners d’Altafulla, el dissabte 8 de setembre, i que acollirà la 10a Festa Bastonera de les comarques meridionals, amb una cercavila conjunta de les colles participants que sortirà de la plaça de l’Església a partir de les 18:30h. A la nit, els Bastoners celebraran el seu aniversari al Parc del Comunidor, amb el concert del grup Pop’n Roll.

Els Castellers d’Altafulla celebraran també durant “La Petita” el seu 45è aniversari. La colla de Ca l’Ixart ja ho té tot a punt per celebrar el dissabte 15 de setembre, la Diada del 45è aniversari a la plaça del Pou, amb l’actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa a partir de les 18h. Els liles acabaran la festa d’aniversari davant del Castell, amb el concert Amunt-Enfila’t, que organitzen amb la col·laboració de l’associació de joves Towntobe.

La jornada central de la Festa Major Petita d’Altafulla se celebrarà el dimarts 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Les sardanes, la missa solemne amb la Coral Nous Rebrots i l’actuació dels Castellers d’Altafulla seran els protagonistes de la vessant més festiva de la celebració, i que es farà a l’Ermita de Sant Antoni.

Pel que fa a la celebració institucional de l’11 de setembre, començarà amb la hissada de l’estelada a la rotonda situada a la cruïlla entre Marquès de Tamarit i el carrer de Dalt; i a la tarda, el programa es traslladarà a la plaça Martí Royo amb l’espectacle musical infantil “Pinxa i punxa”.

El Correfoc dels Diables d’Altafulla, a les 19:30h a la plaça del Pou, tancarà la festivitat de la Diada i els actes centrals de “La Petita” d’Altafulla, que també ha programat sessions de cinema a la fresca, tornejos, exposicions, tallers infantils, i actuacions musicals en directe a càrrec del cicle Altafujazz.

FER UN COMENTARI