Andrea de Castro dissenya el cartell de la 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà, la Mostra tindrà lloc a Lleida del 6 al 13 de juny

0
210
Cosum Gencat BLAU (juny 2019) 728×90

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya ha presentat el cartell per a la seva 25a edició. La il·lustradora Andrea de Castro ha estat l’encarregada de crear la imatge de la Mostra, en un any particular amb la celebració dels 25 anys. La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea cultural, Montse Parra, ha destacat l’aposta que es fa per noves propostes en el terreny del disseny gràfic, amb autores com l’Andrea, que enguany també complirà un quart de segle, que comparteixen espai amb figures consolidades i de renom.

La mateixa autora ha explicat que s’ha inspirat en un dels seus referents en el món del cartellisme i del cinema, el grafista nord-americà Saul Bass (autor dels cartells de Vértigo o West Side Story) i que ha optat per un disseny amb color i senzill, però estudiat i significatiu. Ha indicat que el tucà és una au migratòria exclusiva dels països americans i que vol simbolitzar una forma de trencar barreres, ja que les aus viatgen a altres llocs i salten murs, com ho fa el cinema. El joc amb el bec també el va tenir clar, tant per la forma de la claqueta com pel so que emet.

El director de la Mostra, Juan Ferrer, ha indicat que estan contents perquè el cartell l’ha ideat una dissenyadora jove i de Lleida, fet que permet estretir els vincles entre el festival i la creativitat de la ciutat. “S’ha de tenir en compte que el cartell és la imatge de la mostra arreu”, ha dit.

Igualment, el president del Centre Llatinoamericà de Lleida, Osvaldo Francia, ha remarcat que és una edició especial i que amb amb 25 anys ja és un projecte consolidat a la ciutat.

Andrea-Mersey de Castro Piñol (Lleida, 1994) és una dissenyadora gràfica d’ofici, malgrat que la seva verdadera vocació és la il·lustració. Graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, s’ha format també en art conceptual, animació, il·lustració i en eines i llenguatges informàtics adients al seu camp de treball. Malgrat la seva joventut, ja ha participat en projectes professionals variats en el camp editorial, en el publicitari o el dels videojocs, tant per a empreses privades o institucions públiques, com per a clients privats de tota mena.

FER UN COMENTARI