L’alcalde de la Bisbal anuncia la seva retirada de la política municipal

L'encara batlle reconeix que haver inaugurat parcialment la nova biblioteca "ha estat una satisfacció a mitges" i diu que es vol centrar en l'àmbit privat

L’actual alcalde de La Bisbal d’Empordà, Lluís Sais, ha anunciat que no es presentarà a la reelecció en les eleccions municipals del 2019. Sais ha explicat que “ja va deixar clar” que només contemplava dues legislatures i per això ha decidit retirar-se de la política municipal, un cop acabi la legislatura. L’encara batlle ha reconegut que haver inaugurat parcialment la nova biblioteca “ha estat una satisfacció a mitges” i ha agraït la implicació de tots els partits per haver-ho fet possible. En una entrevista a l’ACN, Sais ha explicat que ara es vol centrar en l’àmbit privat i no té previst exercir cap càrrec dins d’Esquerra, tot i que ha reconegut que “és un home de partit”. “La meva vida anirà més enfocada a altres coses, però si puc ajudar al partit ho faré”, ha reblat.

Les eleccions municipal del 2019 a La Bisbal d’Empordà no comptaran amb Lluis Sais com a candidat. L’alcalde ha decidit que no optarà a tornar governar la capital del Baix Empordà i posarà punt i final a vuit anys i mig de govern on ha patit una moció de censura. Sais reconeix que “ha comès errors” però fa un balanç “moderadament bo” de la seva gestió de govern. “Vaig dir que només hi estaria dues legislatures i així ha estat. Ara toca que algú altre d’ERC entri”.

En aquest sentit, no ha volgut destacar cap dels possibles candidats dels republicans a succeir-lo. “A dins el partit hi ha gent molt vàlida i estic absolutament convençut que l’equip triarà el millor candidat possible”, ha remarcat.

Lluis Sais va ser objecte d’una moció de censura el 2011 a la qual hi van votar a favor el Partit dels Socialistes, Convergència i Unió i el regidor del PP. En total deu dels disset regidors que aleshores tenia el govern encapçalat per Sais, que sumava sis edils. En els últims comicis del 2015, la llista dels republicans va sumar cinc regidors, per davant del PSC que en va treure quatre i la CUP i Compromís que en van sumar tres cadascun.

Actualment el govern de La Bisbal està conformat per un pacte entre ERC, la CUP I Iniciativa i suma nou dels disset regidors. Entre els temes a resoldre hi ha el contenciós de la Biblioteca Municipal, o la nul·litat del contracte amb l’empresa que subministra el servei d’aigües, Sorea.

La Biblioteca, satisfacció a mitges

La inauguració parcial de la Biblioteca Municipal ha estat per a Sais “una satisfacció” perquè assegura que era “un dels acords marcs” que es va pactar en el programa de govern amb la CUP i Iniciativa. Sais però, lamenta que “no s’hagi pogut resoldre encara” la situació judicial que hi ha oberta amb un veí del poble per aquest tema.

En aquest sentit, l’alcalde lamenta que la situació “s’eternitzi” i espera que es pugui resoldre “el més aviat possible, pel bé de tots els bisbalencs”. “Estem contents d’haver donat una resposta, però la satisfacció plena la tindrem quan obrim tot l’equipament”, ha reblat.

Un altre punt que ha destacat Sais és l’impuls del Pla de Barris, que segons ha assegurat “havia quedat estancat” la darrera legislatura. “De moment ja s’ha adjudicat l’obra per a la rehabilitació de l’antic ajuntament, un espai que creiem que serà important”, destaca.

No es veu seguint a la política

Preguntat sobre quines perspectives té un cop acabi la legislatura Sais ha reconegut que “no es veu dins el món de la política”. Amb tot, el batlle assegura que és un “home de partit” i per tant “està obert” a escoltar qualsevol cosa que necessiti Esquerra.

“El partit m’ha donat molt, i tot i que la meva intenció va enfocada a deixar la política municipal i centrar-me en l’àmbit privat, estaré on calgui”, ha conclòs Sais.