Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Puigdemont denuncia la “repressió embogida amb violència injustificable” de l’Estat

Avatar photo

El president de la Generalitat contraposa les "porres contra les urnes" i avisa que "la vergonya els acompanyarà per sempre". Turull demana la dimissió de Millo per ser el "responsable directe d'una violència d'estat" pròpia del "franquisme

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat la “repressió embogida amb violència injustificable” de l’Estat contra gent “pacíficament concentrada”. Després de votar en el referèndum d’autodeterminació des de Cornellà del Terri, al Pla de l’Estany, Puigdemont ha contraposat “les porres contra les urnes” i la “violència contra el civisme”. “Per aquest camí uns avancen cap a una vergonya que els acompanyarà sempre. Els altres ensenyen al món una valentia i un coratge que també ens acompanyarà sempre”, ha afegit. Puigdemont també ha lamentat que l’Estat està demostrant que només té “la força i la imposició” com a argument per intentar convèncer els catalans que tenen voluntat de votar i ha denunciat la “covardia dels qui busquen la violència i els recursos de manera il·limitada de l’Estat”

Turull demana la dimissió de Millo per ser el “responsable directe d’una violència d’estat” pròpia del “franquisme”

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha demanat aquest diumenge la dimissió del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per ser el “responsable directe d’una violència d’estat que només recorda la gent més gran del franquisme”. “No és còmplice, n’és el responsable”, ha continuat Turull en la seva segona compareixença, on ha recriminat a Millo el seu “vocabulari de maltractador” dient que els obliguen a fer el que no volien fer. El portaveu també ha aprofitat per reclamar a la comunitat internacional que miri amb atenció la “conculcació i violació de drets fonamentals” que pateix Catalunya. “Aquest no és un problema intern d’Espanya, és un problema intern de la UE. I nosaltres els catalans som europeus”, ha remarcat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Guàrdia Civil entra per la força al pavelló firal de la Ràpita

Notícia següent

38 ferits en les càrregues de policia espanyola i Guàrdia Civil als centres de votació

Notícies relacionades