Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Ordre als Mossos de desallotjar col·legis abans de les sis del matí

Avatar photo

S'ordena evitar l'ús de la força. Han de comunicar el desallotjament a tots els punt de votació abans de les sis del matí i requisar el material que hi hagi

Els Mossos ja tenen les instruccions per saber com actuar el dia del referèndum. En una nota interna de cinc pàgines, el cos ordena evitar l’ús de la força a no ser que hi hagi agressions de tercers.

El document també explica que els Mossos d’Esquadra han de comunicar el desallotjament a tots els punt de votació abans de les sis del matí i requisar el material que hi hagi.

tuit

Segons el diari ARA “Els Mossos d’Esquadra tenen ordres d’actuar amb els principis “de congruència, oportunitat i proporcionalitat” i de “contenció i mediació” per “facilitar el manteniment de la pau social” durant l’1 d’octubre i les hores prèvies. Tot i que també intentaran aplicar la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els ordena tancar els col·legis electorals, evitaran l’ús de la força, que “no podrà anar més enllà de l’acompanyament de persones fins a l’exterior del centre o per permetre obrir un passadís que deixi accedir a la policia”. Així consta a les instruccions que s’han repartit als comandaments del cos aquest matí en una reunió a la seu central del cos, a Sabadell, i a les quals ha tingut accés aquest diari.

“En cap cas es farà servir la defensa policial [la porra], extensible, o altres elements de naturalesa similar per dur a terme aquestes accions”, concreten les instruccions”

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Avui comença la 4a Ruta dels Platets de l’Arboç

Notícia següent

L’esquaterador de Girona, culpable d’assassinat i profanació de cadàver

Notícies relacionades