Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Arrimadas es reivindica com a “presidenta del seny”

Avatar photo

La candidata de Cs demana màxima participació el 21-D perquè la victòria pot dependre ''d'un grapat de vots'

Ciutadans ha celebrat aquest diumenge l’acte central de la campanya davant unes 4.000 persones a l’Hospitalet de Llobregat, on la candidata de Cs, Inés Arrimadas s’ha reivindicat coma la ”presidenta del seny” enfront Puigdemont, que ha estat ”el president del procés”. ”Hi ha fam de canvi”, ha sentenciat Arrimadas, d’acabar amb el procés, que creu que ”l’interruptor” són els vots a Cs. Arrimadas ha tornat a demanar màxima participació perquè davant un resultat ajustat, la victòria pot dependre ”d’un grapat de vots”. Arrimadas ha comptat amb el suport del president del partit, Albert Rivera, que ha insistit que el vot a Cs és l’únic segur per vèncer el nacionalisme i que, si guanyen, ”no s’aixecaran de la taula” fins que no hi hagi un nou govern ”per a tots els catalans”.
Arrimadas creu que hi ha ”fam de deixar enrere el procés i la confrontació” i per això, s’ha tornat a reivindicar com la candidata ”de tots els catalans” que pot portar ”seny” a la Generalitat, amb polítiques socials. Arrimadas vol que les polítiques dels propers quatre anys es facin pensant ”en les persones i no en els territoris” i ha tornat a insistir que ”Espanya no ens roba” ni ”els nostres familiars” d’altres comunitats, sinó els polítics corruptes. Per això, ha demanat el vot de tots els indecisos, dels qui no anaven a votar habitualment a les eleccions al Parlament de Catalunya i dels que, si que ho feien, però optaven ”pel partit de sempre”. La candidata de Cs ha alertat que els resultats poden ser molt ajustats i que cal no penedir-se ”d’un grapat de vots”.

La cap de llista de Cs també ha retret als membres del govern català que ”s’han rigut” de la justícia i ha recordat que es feien ”selfies” amb les resolucions judicials. Per això, Arrimadas ha repetit que cal que els polítics no es creguin que tenen més privilegis, amb un ”carnet d’immunitat o impunitat” que ”la gent del carrer, la gent normal”. També ha retret a Puigdemont que hagi marxat a Brussel·les, en un moment en què l’economia catalana s’ha començat a ressentir del procés, amb la desinversió i la fugida d’empreses, una opció que ”ni els autònoms, ni les famílies” poden prendre i ha tornat a carregar la proposta d’indults de Miquel Iceta.

Tot i la prudència que ha anat defensant durant tota la campanya, Arrimadas ha erigit Cs coom l’únic partit capaç de guanyar Puigdemont, Junqueras i la CUP i ”guanyar per primera vegada el nacionalisme a les urnes a Catalunya”. ”Estem a punt de guanyar”, ha cridat Arrimadas, que ha recordat que les enquestes insinuen que Cs pot ser la primera força el 21-D.

El president de Cs, Albert Rivera, ha clos l’acte més multitudinari que ha fet el partit taronja al llarg de tota la campanya. Ha defensat l’oportunitat de canvi, apel·lant a la memòria dels familiars i parents d’altres llocs d’Espanya i a la necessitat de continuar sent català, espanyol i europeu, i ha reivindicat que el vot a Cs és l’únic vot ”segur” per combatre el nacionalisme. S’ha dirigit justament als possibles votants del PSC, i ha advertit que ”no saben on anirà el seu vot”, perquè, per Rivera, si volen acord entre Cs i PSC, Cs és l’única opció ”fiable”. Rivera ha recordat que Cs han parlat clar, i que votant a altres ”se la juguen” com ja ha passat altres vegades. Per Rivera, Cs és l’única garantia de canvi.

De cara a un possible govern, Rivera creu que ”no només val guanyar-los a les urnes” sinó que ”no ens valdrà buscar excuses” perquè si es deixa sense majoria als separatistes, caldrà ”seure a la taula i no aixecar-nos fins aconseguir un nou govern per a tots els catalans”. Rivera ha declarat també que ”s’ha acabat la por i la superioritat moral del nacionalisme” així com ”demanar perdó per ser català, espanyol i europeu” a Catalunya.

Tant Arrimadas com Rivera han assegurat que ”no s’oblidaran” del ”cop” a la democràcia que han fet els separatistes al Parlament, on segons l’aleshores cap de l’oposició, es va silenciar una part important dels catalans, i se’ls va ”tapar la boca” en el que ha anomenat, ”el ple de la vergonya”. Rivera ha advertit que ”no ens humiliaran mai més” com va passar aquell dia, i per això, ha demanat als qui van sentir ”impotència, tristesa i ràbia” i transformar-ho en ”energia en positiu” i per tant, un vot per Cs. ”La munició dels demòcrates”, ha assegurat Rivera, són els vots i les urnes, i ha tornat a recalcar que el 21-D cadascú podrà votar només una vegada ie l recompte el farà la mesa electoral.

L’acte més massiu de la campanya

Ciutadans ha omplert un pavelló de la Fira de Barcelona, a la Gran Via de l’Hospitalet, on ha congregat unes 4.000 persones vingudes en autocar d’arreu de l’Estat, com ara, Andalusia, València, Aragó, Castella-la Manxa o Castellà-Lleó. L’organització ha confirmat que han arribat uns 20 autocars, 16 de Catalunya, i que s’esperaven unes 7.000 persones. Els més matiners han fet cua al recinte des de les 10 del matí i han pogut esmorzar als ”food-truck” que ocupaven l’exterior. A dins, el partit havia organitzat diferents activitats per amenitzar l’estona d’espera de tots els simpatitzants, i per exemple, han instal·lat un photocall amb el cartell de la campanya i el que va lluir el partit el dia d’inici, amb el missatge ‘Espanya ens roba’, o un altre en què els aficionats es podien fer ”una fotografia amb el cor”, damunt el logotip del partit que després es podia projectar en un altre panell, també en forma de cor.

Els més decidits també han pogut escollir, en una tauleta gegant, els cinc adjectius que han definit aquesta campanya, entre els quals destaquen ‘respecte, llibertat, futur, desenvolupament, convivència o presidenta’. Els seguidors de Cs han pogut equipar-se amb banderes del partit, banderes espanyoles i senyeres, a més de les ja tradicionals mantes i bufandes. Tot i això, una de les novetats d’aquest acte central de Ciutadans han estat les camisetes, de color taronja i amb un 21 de desembre com a dorsal, a l’esquena, i les polseres lluminoses, que han donat color a l’acte, que ha comptat amb una actuació de ”chirigotes”, típiques de Cadis -amb un tema dedicat al procés- i acrobàcies aèries que han justificat una posada en escena espectacular amb tots els detalls cuidats.

Els assistents han ovacionat els líders de Cs, i han cridat consignes com ”votarem, votarem” o ”si que es pot”, a més de ”presidenta, presidenta”. Tampoc no han faltat els ”Viva Espanya” i ”Visca Catalunya”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els PSC defensa la lluita contra el frau i el delicte fiscal

Notícia següent

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio recull 808.103 euros

Notícies relacionades