Detenen un vigilant de seguretat de l’Hospital d’Igualada per robar objectes personals a pacients i treballadors

L'arrestat va sostreure pertinences de valor que estaven guardades a la caixa forta del centre

Imatge de recurs de Mossos d'Esquadra. Foto CEDIDA
Els Mossos d’Esquadra han detingut un dels vigilants de seguretat de l’Hospital d’Igualada com a presumpte autor d’un delicte continuat de robatori amb força i d’un delicte de furt. La Unitat d’Investigació de la comissaria d’Igualada va tenir coneixement que des de principis de febrer s’havien produït un seguit de robatoris a la caixa forta on es guardaven les pertinences de valor dels pacients que ingressaven a l’Hospital, i alguns objectes personals dels armariets dels vestidors dels treballadors. Els agents van poder esbrinar la identitat del detingut, ja que el mes de maig van localitzar, a nom del detingut, la venda de 18 joies robades en un establiment de compravenda d’or d’Igualada.

La investigació va determinar que el presumpte autor tenia accés a la caixa forta després de sostreure la clau mestra de dins un armariet del vestidor on es dipositava. De la caixa forta va sostreure diners en efectiu, joies i telèfons mòbils. Dels armariets dels treballadors va sostreure diners, carteres, ulleres de sol, tauletes, documentacions personals, i una targeta professional de vigilant de seguretat. El detingut, segons fonts policials, fins i tot havia manipulat l’historial o la numeració de les actes on constaven la relació dels objectes custodiats que eren propietat dels pacients.

Durant el mes de maig els mossos van localitzar, a nom del detingut, la venda de 18 joies en un establiment de compravenda d’or de la població d’Igualada. Les 18 peces, entre elles braçalets, cadenes, anells, penjolls i arracades, estaven valorades en 1.250 euros i van ser recuperades pels agents. Algunes d’elles van ser retornades als seus propietaris.

El passat 17 de juny els mossos van realitzar una entrada i perquisició al domicili del detingut on es van recuperar dues tauletes, una agulla de pit i dos telèfons mòbils. A dins el seu vehicle particular s’hi va localitzar una acta a nom d’un dels pacients víctima d’aquest robatori.

El detingut, a qui no li consten antecedents policials, va passar el 18 de juny a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. L’arrestat, de nacionalitat espanyola i 37 anys d’edat, és veí de Santa Margarida de Montbui.