Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

L’Hospitalet de Llobregat busca els seus comerços més emblemàtics

Avatar photo

Han d’acomplir almenys un dels tres valors que s’han definit

El projecte comerços emblemàtics de l’Hospitalet de Llobregat, impulsat per l’Ajuntament, busca identificar els establiments comercials singulars que formen part del patrimoni de la ciutat i els seus barris, amb l’objectiu de promoure’ls, fer-los visibles i donar-los reconeixement.

Els propietaris i clients d’un establiment o els ciutadans a títol individual poden presentar els seus candidats a comerços emblemàtics a través del formulari en línia fins al dilluns 17 d’octubre.

Aquests comerços singulars han d’acomplir almenys un dels tres valors que s’han definit:

  • El primer és el valor identitari, és a dir, aquells comerços que posen en valor un model comercial i de negoci vinculats al territori i que els permeten destacar.
  • El segon és el valor històric; per complir-lo, cal que sigui un comerç amb trajectòria i rellevància i que hagi tingut un paper important en el desenvolupament econòmic del territori durant generacions.
  • I, per últim, el valor patrimonial, és a dir, establiments que tenen algun element decoratiu, arquitectònic i/o històric particulars.

Els establiments que acompleixin els tres valors rebran la consideració de comerç emblemàtic.

Les candidatures seran avaluades per una comissió tècnica i, posteriorment, un jurat professional n’emetrà el veredicte. El lliurament de premis i l’acte de reconeixement tindrà lloc a la Nit del Comerç d’enguany, que se celebrarà el proper 26 de novembre a l’Hotel Santos Porta Fira.

El comerç és un sector productiu molt necessari per a la ciutat i els barris de l’Hospitalet. La importància del comerç local va més enllà del seu rol en l’economia local; els punts de venda a peu de carrer i als mercats municipals són agents actius de la història i de la vida als barris.

Aquesta iniciativa segueix els objectius del Pla d’actuació municipal 2020-2023, que inclou l’elaboració d’una guia de comerços emblemàtics de la ciutat per tal de preservar i posar en relleu el patrimoni comercial. I també s’inclou en les mesures del Pacte de ciutat 2020-2023 sobre el reconeixement de l’excel·lència a comerços, mercats i àrees comercials de proximitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor Josep Maria Dalmau Casanovas, expresident del Nàstic

Notícia següent

ÚLTIMA HORA: Accident mortal de moto al Vallès Oriental

Notícies relacionades