Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Ada Colau aplaudeix la rebaixa en el transport públic anunciada per Sánchez

Avatar photo

Ha explicat que a finals de març ella mateixa va proposar aquesta mesura "de sentit comú" al Govern central i a la Generalitat per pal·liar l'impacte de la inflació

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha aplaudit aquest dissabte la reducció del 50% en tots els abonaments d’empreses de transport estatal, compresa en el nou paquet de mesures del Govern central per fer front a la inflació derivada de la guerra a Ucraïna: “Aquest és el camí a seguir”.

Ho ha dit en un comunicat després que el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat la reducció a partir de l’1 de setembre del 50% del preu de tots els abonaments de transport estatal, com Renfe, i del 30% per als abonaments de transport que depenen d’ajuntaments i comunitats autònomes, i que poden ampliar amb recursos propis fins al 50%.

Ha explicat que a finals de març ella mateixa va proposar aquesta mesura “de sentit comú” al Govern central i a la Generalitat per pal·liar l’impacte de la inflació, i que va ser rebutjada tant per la ministra de Transports, Raquel Sánchez, com per l’Executiu de Pere Aragonès.

“Ara el Govern central rectifica i jo me n’alegro: seria una incoherència subvencionar la gasolina del vehicle privat i no ajudar a qui fa servir el transport més sostenible“, ha afegit.

Ha dit que “ara només falta que la Generalitat s’hi sumi i que a partir de l’1 de setembre tant metro, bus, com els trens de Rodalies tinguin aquesta reducció del 50%, tal com fa Alemanya fa setmanes”.

Ha destacat que mesures com aquesta permeten aconseguir que la lluita contra el canvi climàtic vagi de la mà de la justícia social, “ajudant els qui més ho necessiten”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

A Catalunya baixarà un 50% el preu del transport públic

Notícia següent

Vols cancel·lats i retards en l’Aeroport de Barcelona per la vaga de Ryanair

Notícies relacionades