Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

L’OECC andorrà participa en el 4t Col·loqui Internacional sobre canvi climàtic

Avatar photo

Gràcies a aquesta cooperació dels diferents serveis meteorològics regionals i nacionals, des de l’OPCC s’ha creat un nou butlletí dels impactes del climàtic als Pirineus (BICCPIR)

L’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic ha participat avui a la taula rodona sobre els acords i cooperació d’informació climàtica en el marc del 4t Col·loqui Internacional sobre canvi climàtic en zones de muntanya, organitzat a Bilbao per l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC).

A la taula rodona, Toni Molné, tècnic del Servei Meteorològic d’Andorra, ha destacat l’esforç que s’ha fet en ampliar la xarxa d’observacions automàtiques en estacions d’alta muntanya al llarg del temps i de la importància de mantenir-les a llarg termini. Durant el debat s’ha posat de manifest la importància de compartir dades climàtiques i tractar-les de manera homogeneïtzada a escala dels Pirineus, per poder avaluar la tendència climàtica en aquest territori.

Gràcies a aquesta cooperació dels diferents serveis meteorològics regionals i nacionals, des de l’OPCC s’ha creat un nou butlletí dels impactes del climàtic als Pirineus (BICCPIR), el qual ha estat presentat avui al col·loqui i que es publicarà anualment. L’objectiu d’aquest butlletí és transferir a tots els usuaris, tant ciutadania general com a tècnics o científics, la informació tractada i elaborada sobre indicadors climàtics, i de com cada variable climàtica analitzada pot impactar sobre els ecosistemes més sensibles i els riscos naturals.

Pròximament el butlletí serà accessible a través de la pàgina web de l’OPCC, així com també a través del portal del Servei Meteorològic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Primer torneig interescolar d’escacs a Santa Coloma

Notícia següent

Apunyala per l’esquena a un guàrdia de seguretat i fuig a Igualada

Notícies relacionades