Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

El major Trapero, absolt

La fiscalia va demanar fins a deu anys de presó per sedició per al major dels Mossos, Puig i Soler

L’Audiència Nacional ha absolt el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig i l’exdirector general dels Mossos Pere Soler pels fets de setembre i octubre del 2017. La sentència del tribunal té el vot particular de la seva presidenta, Concepción Espejel, que aposta per una condemna per sedició, segons ha avançat la Cadena Ser.

La fiscalia demanava deu anys de presó per a Trapero, Puig i Soler per sedició, amb l’alternativa de 20 mesos d’inhabilitació pel delicte de desobediència. Per a Laplana va demanar quatre anys de presó per sedició o un d’inhabilitació per desobediència. La sentència estava previst que es notifiqués aquest dimecres a primera hora del matí.

El judici es va celebrar a Madrid entre gener i març, i després es va interrompre per la pandèmia. La vista oral es va acabar al juny. La fiscalia, que inicialment acusava per rebel·lió, finalment va acusar només per sedició i fins i tot va obrir la possibilitat a condemnar només per desobediència. Les diferències de criteri entre els tres magistrats han endarrerit la sentència més del previst.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El sector del taxi alerta que està en “fallida tècnica” i anuncia mobilitzacions

Notícia següent

Tallada la circulació a la línia R14 entre Reus i Alcover per un tren avariat

Notícies relacionades