Terrassa fa 925 tests PCR en un dia i espera arribar als 4.000

Ballart demana a Salut que ampliï l'actuació a altres barris de la ciutat

Diversos veïns de Terrassa esperant per entrar a la carpa on es fan proves PCR. ACN

Unes 925 persones es van fer el test PCR aquest divendres a Terrassa. Així ho ha detallat aquest dissabte en declaracions a RAC1 l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, que ha destacat “hi ha hagut molt bona resposta per part de la ciutadania” i ha explicat que el seu objectiu és arribar a les 4.000 proves.

A través de les xarxes socials, el batlle ha demanat al departament de Salut que “en funció de com vagin els resultats” s’ampliï l’actuació a altres barris de la ciutat. Ballart ha tornat a fer una crida perquè la gent “de 15 a 45 anys” aprofiti l’oportunitat i es vagi a fer les proves que fins dilluns es faran a les de la Cultura i la Immaculada. L’alcalde ha detallat que aquests cribratges massius es fan per “evitar el confinament”.

Ballart ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha dit que “la situació no és d’alerta”, ja que “no estem a les xifres d’abril”. “L’atenció primària té una certa tensió, però els hospitals estan molt lluny dels ingressos que havien tingut”, ha destacat. Amb tot, ha detallat que en els últims dies han vist un “increment” que els preocupa.

“Estem al nivell 2, el de casos aïllats o de brots molt controlats”, ha explicat tot detallant que “el nivell de confinament és el 5” i que “l’objectiu d’aquestes mesures és evitar arribar-hi”.

Ballart ha dit que “en algunes zones concretes de la ciutat hi ha casos positius asimptomàtics” i que per aquesta raó “es fan proves a la franja d’edat d’entre 19 i 45 anys, per destapar els positius i evitar que contagiïn col·lectius vulnerables”. A més ha informat que han “incrementat
el control i la vigilància en les zones” que els preocupen, “sobretot per evitar els ‘botellons’ entre els més joves”. “Veiem que bàsicament els contagis venen per trobades de familiars, d’amics, en bars i restaurants o en zones de trobada”, ha afegit.

Sobre la decisió del govern espanyol de quedar-se els romanents dels ajuntaments, Ballart ha considerat que “és una “mesura injusta”. “Els ajuntaments, que hem fet estalvis, hem de pagar els plats trencats”, ha criticat tot afegint que analitzaran jurídicament “quins són els escenaris”. “Tenim una llei molt clara que hem de complir i no la podem saltar en cap cas, però ara hi haurà un tràmit parlamentari i els partits amb influència a Madrid l’han d’aprofitar”, ha reflexionat en veu alta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Quatre intoxicats lleus i 20 veïns desallotjats en l’incendi d’un habitatge a Salt

Notícia següent

Neix ‘Errant’, un festival itinerant que durà l’art experimental a les comarques de Lleida

Notícies relacionades