“Volem potenciar l’aspecte social dels Nois de la Torre”

Aitor Úbeda i Víctor Zarzo són els nous cap de colla i president de la colla castellera de Torredembarra

0
448

Víctor Zarzo i Aitor Úbeda són els nous president i cap de colla dels Nois de la Torre. Van ser escollits a l’Assemblea General Ordinària celebrada el passat 24 de febrer i ara inicien una etapa de dos anys amb els objectius de donar continuïtat al treball fet per les anteriors juntes directiva i tècnica. A més, es mostren ambiciosos i volen millorar els resultats de la passada temporada, que va ser molt bona per la colla torrenca amb la recuperació del 5d7 i el 3d7 aixecat per sota.

Voler superar els resultats del 2017 és ser molt ambiciosos.

Aitor: Una de les coses que volem potenciar és el punt social de la colla, créixer horitzontalment perquè així podrem créixer en objectius. A banda del tema comunicació, cal fer més activitats de colla, crear cohesió fora dels castells, perquè després es vegi reflectit a plaça.

Aquest any tenim concurs a Tarragona. Com heu planificat el calendari?

A: Hem buscat tenir més diades amb colles grans i un calendari més exigent, respectant sempre el descans de la gent. Aquest any tenim unes 24-25 actuacions per les 16 del 2017.

La temporada passada va començar amb dubtes i canvis al capdavant de la junta tècnica, però va acabar molt bé. Quina creieu que va ser la clau de l’èxit?

A: La veu de l’experiència que va aportar, per exemple, l’anterior cap de colla, el Lluís Batet; i també la sort. Però sobretot que es va crear una cohesió de tot el grup: estar units i anar tots a una. Veníem d’una junta que volia trencar tot el que s’havia fet anteriorment, però calia aprofitar el que ja estava bé.

La vostra intenció és que la feina sigui continuista respecte la junta anterior, oi?

Víctor: Veiem el que ha funcionat i allò que no ha fet, ja es mirarà d’una altra manera. A la directiva seguim gairebé tots i molts ja tenen. A comunicació tenia un equip, ara ho agafa la segona. Tot va molt rodat.

Què us ha motivat a fer el pas?

A: Jo estava al costat del Lluís Batet, venia d’uns anys que ja havia estat ficat a l’equip tècnic. És una cosa que sempre m’ha fet il·lusió.

V: Estar a la directiva no és fàcil. És feina que no es veu, però s’ha d’estar constantment. Durant dos anys et crema una mica: assajos, reunions fins tard… Però és una feina que quan acaba la temporada estàs cremat, però quan comences una nova, et crea molta il·lusió. Després que en menys d’un any la gent s’hagi motivat tant, això és una cosa que no es pot perdre.

Estem en un dels millors moments dels Nois?

A: No el millor, però sí un molt bon moment. Abans a cada assaig hi havia 100 persones i ara això no ho tenim. Però a nivell de cohesió, és el millor moment. Potser som 60, però tots anem a una. El període 2009-2013 van ser quatre anys molt bons, tot sortia. Ara sí que hem avançat, però ens quedem coses com portar més gent a les places, recuperar el 7d7 o fins i tot el 2d7.

Com dèiem, estem en any de concurs. Creieu que es pot estar dissabte a Tarragona o al Concurs7 de Torredembarra?

A: El que importa és que en un lloc o l’altre hi vagi molta gent. És una cosa que ens hem plantejat molts cops i, amb el nivell que tenim, no és agosarat dir que podem entrar dissabte a Tarragona, però no depèn només de nosaltres. Ens val qualsevol de les dues coses: anar a Tarragona crea molta il·lusió, perquè és una plaça històrica, però fer-ho al teu poble també té el seu què.

Víctor: Ho veurem a partir de finals d’agost. Ara toca portar els màxims castells a plaça i intentar superar-nos

La nova junta destaca per la seva joventut. Això mostra el relleu generacional a la colla?

A: Més que relleu, mostra la realitat de la colla. Veníem d’uns anys on la mitjana era alta. Però en els últims anys la gent jove del poble s’ha implicat més i si tens un 80% de la colla que és gent jove, al final han de fer el pas.

V: La veu de l’experiència sempre l’has de tenir darrere. No has de trencar amb el passat.

Com creieu que ha de funcionar la relació entre cap de colla i president?

A: Hem de pensar que no són dues juntes separades, i que han de funcionar com si fos una de sola. Si funcionem tots junts, anirem més lluny.

V: Si cap de colla i president no s’entenen, va malament. Nosaltres ens portem bé, som amics. Entre tots anirem arreplegant gent i que estiguin orgullosos de venir a una colla castellera. Hem d’intentar que no falti de res i ser un equip.

FER UN COMENTARI