Visita institucional del president de la Generalitat, Quim Torra, a l’Ajuntament de Lleida

Ha pogut conèixer el Palau de la Paeria acompanyat pel paer en cap, Fèlix Larrosa, i s’ha interessat per la història de la institució i els documents que custodia l’Arxiu Municipal

0
1061
El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha interessat pel patrimoni documental de l'Arxiu Municipal. Foto: Aj. Lleida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha donat avui la benvinguda al Palau de la Paeria al President de la Generalitat, Quim Torra, que avui es troba en visita institucional a la ciutat de Lleida. Torra ha signat al Llibre d’Honor del consistori i ha destacat la llarga tradició històrica de la ciutat i com ha sabut conservar el nom tradicional de la Paeria per a la seva principal institució.

Torra també ha visitat el Saló de Plens on ha pogut conèixer el Retaule i ha mantingut una breu reunió amb l’alcalde. A continuació, el President ha visitat l’Arxiu Municipal, on ha conegut l’Armari de les Cinc Claus i s’ha interessat per alguns dels documents més importants que conserva, com la Carta de Poblament del 1150, la concessió de la Fira de Sant Miquel el 1232, el privilegi de Paeria del 1264 i el còdex dels Usatges i Constitucions de Catalunya. El paer en cap l’ha obsequiat amb una còpia en facsímil d’aquest important document, que data del segle XIV.

El President Torra visitarà aquesta tarda la Fira de Sant Miquel. A la recepció al Palau de la Paeria han participat també el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, els tinents d’alcalde Montse Mínguez, Xavier Rodamilans, Rafael Peris, Montse Parra i Joan Gómez i els regidors Toni Postius, Carme Culleré, Paco Cerdà, Cristina Simó, Marta Gispert, Carles Vega, Josep Maria Baiget, Núria Marín, Francesc Gabarrell i Carlos González.

FER UN COMENTARI