Vilanova pateix una davallada del 5% en l’ocupació turística durant la temporada d’estiu

Catalunya enregistra una davallada del 6%, mentre que els millors resultats a la capital del Garraf són per als càmpings amb un 88% de l'ocupació

0
509
Jordi Medina i Joan Giribet a la roda de premsa d'aquest matí. Foto: Ajunt. VNG.

Aquest matí, el portaveu de govern i regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina, conjuntament amb el regidor de projectes i obres públiques, Joan Giribet, han dut a terme la roda de premsa de valoració de la temporada d’estiu d’enguany a la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

La temporada, que va finalitzar el passat diumenge 16 de setembre, a excepció dels “xiringuitos” que l’acabaran el 30 d’aquest mes, ha presentat unes xifres inferiors a les de la temporada estival de 2017. Concretament,  els resultats mostren una davallada d’un 5% en el total de  l’ocupació.

Medina atribuïa aquesta pèrdua a la situació que està patint Catalunya, tot i que la capital del Garraf presenta una situació més favorable amb comparació a la tendència establida a Catalunya i situa a Vilanova i la Geltrú en un 84% de la seva ocupació total, mentre que Catalunya enregistra una davallada del 6%.

Pel que fa a les xifres de pernoctació, les infraestructures hoteleres de la ciutat han registrat  un 81%  de la seva  ocupació total, els aparthotels un 84%, i els càmpings  amb un 88% total de la seva ocupació, presenten el resultats més elevats.

Així doncs, Medina aprofitava per informar que el Gremi de Restauració havia notificat que durant el mes de juliol, la zona marítima va patir una davallada en la facturació, però  que no va tenir cap repercussió en els negocis de restauració del centre de la ciutat, ja que en aquesta zona és on s’ha generat més despesa econòmica i on s’ha detectat un poder adquisitiu més alt per part dels visitants.

No obstant la davallada d’enguany, el portaveu de govern considera que la temporada s’ha tancat amb un balanç satisfactori i mostra el compromís  de l’Ajuntament amb l’aposta per un turisme de més qualitat i alhora sostenible per a la capital del Garraf.

 

FER UN COMENTARI