Vilanova i la Geltrú és una de les 9 ciutats de tot Catalunya que reconeix amb nom de dona una instal·lació esportiva

Les Pistes d'Atletisme Carme Sugrañes Blay és la darrera incorporació a una llista de més de 400 equipaments esportius, reconeguts per la Generalitat

0
581
Imatge de Carme Sugrañes. Foto: Aj. VNG

Catalunya compta amb més de 4.000 equipaments esportius reconeguts per la Generalitat de Catalunya, dels quals només n’hi ha 9 que porten nom de dona. La darrera incorporació en aquesta llista ha estat la ciutat de Vilanova i la Geltrú que, des del mes de maig, va decidir anomenar les Pistes Municipals d’Atletisme amb el nom de Carme Sugrañes Blay, coincidint amb la fi dels treballs de remodelació i millora que es van fer l’any passat en aquesta instal•lació esportiva.

El canvi de nom es va aprovar en el Ple Municipal del mes de maig, a proposta de la Comissió de Nomenclàtor, encarregada de determinar el procediment de la denominació dels equipaments, espais públics i carrer del municipi. L’objectiu era donar visibilitat al nom d’una dona que va ser una destacada esportista dels anys 30, en disciplines com l’atletisme, el bàsquet o el rem.

La Regidora d’espots Blanca Albà considera que és un reconeixent molt merescut, tant per la persona en concret com per les dones en general i que era un deute que l’administració tenia pendent. “Tot i que durant la dictadura l’esport femení va estar totalment amagat i fins i tot prohibit, cal reconèixer que anys abans ja hi va haver moltes dones que van destacar a nivell esportiu i que fins ara no s’havien tingut en compte”

Carme Sugrañes Blay va néixer el 15 d’abril de 1915 a Barcelona i va morir el 9 de març de 1998 a Vilanova i la Geltrú, ciutat on va residir els últims 30 anys de la seva vida. De la seva biografia destaca el seu tarannà treballador, constant i generós, procurant els èxits col•lectius per sobre dels individuals. L’any 1930 va formar part de l’equip d’atletisme i de bàsquet del Club Femení d’Esports, amb qui va aconseguir dues vegades el campionat Catalunya de Bàsquet. Va ser campiona de Catalunya i d’Espanya en relleus 4×75 m, i campiona d’Espanya en salt de llargada i en tanques de 83 metres. Carme Sugrañes va assolir diferents campionats i podis de Catalunya en llargada, 80 metres, relleus i decatló. Va practicar tenis i va competir per tot Catalunya amb el Club de Rem Barcelona.

FER UN COMENTARI