Vilanova i la Geltrú encén el Nadal

El primer cap de setmana de desembre ha vingut marcat per la inauguració de la XVII Biennal Pessebrista, l'encesa de l'enllumenat dels carrers i per la projecció d'animacions 3D a la façana de l'Ajuntament

0
423
Imatge del balcó de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Foto: Jordi Nieto.

Durant la tarda del dissabte 1 de desembre, la capital del Garraf va viure les primeres celebracions de Nadal.  En el marc de la programació nadalenca de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, sota el lema “Dies màgics, Nits Màgiques”, els vilanovins i vilanovines varen poder gaudir d’una de les principals novetats d’aquesta edició, la projecció d’imatges animades en 3D a la façana de l’Ajuntament.

La tarda començava amb la inauguració de la XVII Biennal Pessebrista de Catalunya a l’església dels Josepets. En el transcurs de presentació de l’acte, el President de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, anunciava la voluntat de declarar els pessebres com patrimoni Nacional de la Unesco. Per la seva part, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, agraïa la tasca realitzada per Català, i felicitava a l’associació de pessebristes de Vilanova i la Geltrú pel seu 75è aniversari. En acabar els parlaments, una vintena de persones disfressades realitzaven un espectacle artístic de dansa de diferents balls populars vinculats al Nadal, on apareixien representades les quatre estacions de l’any, els dotze mesos i l’esperit del Nadal.

Tot seguit, l’alcaldessa i els diferents regidors presents a l’acte es desplaçaven fins al Centre d’Art Contemporani La Sala, indret on realitzarien una visita guiada per en Ramon Llenas, president de l’Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú,  a l’exposició que tracta sobre la història del pessebre local.

Finalment, les últimes activitats de la primera jornada nadalenca d’enguany tenien lloc a la Plaça de la vila. Una multitud de persones que no es volien perdre la fita es varen atansar fins al punt neuràlgic de la ciutat per ser partícips de la cantada de nadales per part de la coral de la ciutat, l’encesa de l’enllumenat de Nadal de la Plaça, la inauguració del Pessebre i la projecció de les imatges animades en 3D a la façana del consistori vilanoví.

FER UN COMENTARI