Vila-seca en Comú proposa oferir natació en horari escolar

Vila-seca en Comú proposa crear un servei perquè les escoles tinguin la possibilitat de realitzar natació gratuita en horari escolar en el curs que el consell escolar municipal determini de forma consensuada, tal i com ja succeeix a altres municipis veïns

0
357

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha presentat al registre municipal una moció per oferir un servei a les escoles perquè tinguin la possibilitat de fer natació gratuita en horari escolar en el curs que el consell escolar municipal determini de forma consensuada.

Segons els comuns, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “aproximar l’activitat física a tots els sectors de la població mitjançant el foment de la natació a infants”. A més, assenyalen que aquest projecte “ajudaria a difondre l’esport a la infància i a generar uns hàbits que son altament profitosos, com el creixement de l’autonomia dels més menuts i la millora de la autoestima”. Tanmateix, asseguren que aquesta iniciativa “contribueix a la conciliació familiar”, ja que la realització d’una activitat d’aquestes característiques en horari lectiu “permet a les famílies disposar de més temps per estar amb els seus fills.”

Des de l’agrupació municipalista asseguren que s’han inspirat en Tarragona. Allà uns 400 alumnes de 12 escoles realitzen el programa “Juguem a nedar” per fomentar la pràctica de la natació entre els infants de la ciutat. Concretament, ofereixen cursos gratuïts de natació, en horari lectiu, als alumnes de P5 dels centres educatius de la ciutat. El programa s’estructura en cursos de 30 setmanes, d’octubre a maig, de 50 minuts de durada. Inclou el monitor titulat de natació, l’assegurança esportiva del participant, una fitxa d’avaluació i el material esportiu auxiliar. El cost de l’activitat, que és gratuïta per a tots els nens i nenes participants, és assumit per l’Ajuntament de Tarragona.

FER UN COMENTARI