Vila-seca en Comú presenta una moció per a remunerar els estudiants que facin pràctiques a l’Ajuntament

Els comuns presenten una moció amb l’objectiu d’atorgar una aportació econòmica, en concepte d’ajuda a l’estudi, als estudiants que facin pràctiques a l’Ajuntament, però també als que les facin al Patronat de Turisme i al Patronat de Música.

0
950

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú defensarà, en el ple municipal del proper divendres, una moció per aconseguir que l’Ajuntament de Vila-seca atorgui una aportació econòmica, en concepte d’ajuda a l’estudi, als estudiants que facin pràctiques a l’Ajuntament, al Patronat de Turisme i al Patronat de Música.

Segons la formació, en la sessió plenària celebrada el passat 26 de febrer de 2016, Josep Poblet, Alcalde de Vila-seca, es va comprometre, a petició del Regidor de Vila-seca en Comú Mario Téllez, “a remunerar als i les estudiants que tinguin contractes de pràctiques amb l’Ajuntament de Vila-seca o els Patronats de Turisme i Música, sempre i quan no hi haguessin inconvenients legals”.

Davant d’aquesta realitat i, “després d’un llarg temps d’espera i de fer els estudis pertinents”, els comuns han confeccionat una moció on manifesten que no hi ha cap inconvenient legal ja que, segons el Reial Decret 592/2014, d’11 de juliol, “l’alumnat pot percebre una aportació econòmica de l’empresa, institució o entitat col·laboradora, en concepte de borsa o ajuda a l’estudi.”

Més enllà dels preceptes legals, la formació encapçalada per Elisabet Sánchez i Mario Téllez
considera que “atorgar una ajuda als alumnes en pràctiques és necessari per justícia social i
perquè la major part dels estudiants cursen assignatures lectives en el període que fan pràctiques, cosa que dificulta molt treballar i la igualtat d’oportunitats”.

Així mateix, des de la agrupació afirmen que “són molts els Ajuntaments de Catalunya i de tota la resta de l’Estat que remuneren les pràctiques professionals”. Igualment, asseguren que “les empreses i les organitzacions punteres fan servir les pràctiques per captar talent i els becaris reben una compensació econòmica.”

Per últim, els comuns recorden a la moció que “el Parlament Europeu ha prohibit les pràctiques no remunerades en la institució i que a països com França, Alemanya, Dinamarca o Noruega totes les pràctiques són remunerades”. En funció d’aquesta exposició de motius, els comuns afirmen que “Vila-seca ha de formar part del grup d’administracions responsables que remuneren les pràctiques”.

FER UN COMENTARI