Videojocs per conèixer el patrimoni reusenc

0
533
Wifi_Penedès_728x90

El grup de joves de l’especialitat de Desenvolupament de videojocs de la Casa d’Oficis de Creació i producció audiovisual de Mas Carandell, ha rebut entre els mesos de març i d’abril, una formació impartida en el marc del projecte Co-game. Co-game, és un projecte de la Unitat Europea cofinançat per Erasmus+ i liderat per l’entitat catalana CEPS Projectes socials, en el qual també participen organitzacions de Bèlgica, Itàlia i Àustria. Té per objectiu promoure la producció de videojocs amb finalitats pedagògiques i per tant incideix en les potencialitats educatives dels mateixos.

Durant quatre sessions formatives l’alumnat de la Casa d’Oficis ha pogut desenvolupar individualment un videojoc en 2D, prenent com a punt de partida una mostra del patrimoni cultural de la ciutat de Reus, que en aquest cas ha estat l’emblemàtic edifici modernista Institut Pere Mata, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

El Regidor de Medi Ambient i Ocupació opina la participació en aquest projecte és doblement enriquidora pels nostres joves ja que a banda de ser un espai que potencia la seva creativitat col·laborativa també permet conèixer i difondre la riquesa del patrimoni local.

Els videojocs resultants d’aquestes sessions, així com tots els que es desenvolupin en el marc del projecte Co-game, es compartiran de forma lliure a través de la pàgina web del projecte.

El proper mes de setembre l’alumnat de la Casa d’Oficis participarà en la conferència de cloenda d’aquest projecte europeu, que es celebrarà a Barcelona. Allí exposarà la seva experiència i presentarà el projecte de la Casa d’Oficis de Mas Carandell a la resta d’entitats i professionals participants.

FER UN COMENTARI