Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Comaigua ajuden als més necessitats a pagar l’aigua

Gràcies a l’acord que han renovat, les famílies i persones amb risc d’exclusió social podran accedir als ajuts del fons de solidaritat de l’empresa

0
211

Per garantir el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica, l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i el gerent de Comaigua, Quim Vicens, han signat la pròrroga del conveni de col·laboració entre totes dues parts. Per mitjà d’aquest acord, les persones en risc d’exclusió social, usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable i clavegueram, podran accedir enguany als ajuts del Fons de Solidaritat posat en marxa per Comaigua.

Aquests ajuts podran consistir en l’exempció del 100% del total de la factura de l’aigua (inclosos els impostos), l’alta del servei amb l’exempció o l’ajornament del cost, la reobertura del subministrament amb l’exempció o ajornament del cost i l’ajornament de les factures pendents de pagament. A aquest Fons de Solidaritat, Comaigua hi destinarà enguany 3.000 euros.

Les persones que vulguin beneficiar-se d’aquests ajuts i compleixin els requisits, especificats a les ordenances fiscals municipals, s’hauran d’adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament. El personal d’aquest departament serà el que enviarà a Comaigua el document de sol·licitud de l’ajut en què s’acrediti una situació econòmica que justifiqui l’atorgament de l’ajut.

Amb la renovació de l’acord de col·laboració, tant l’Ajuntament com l’empresa subministradora de l’aigua al municipi s’han compromès a donar suport als col·lectius de la societat que més estan patint els efectes de la crisi econòmica, tal com ha assenyalat la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Cristina Borràs, present a l’acte de signatura del conveni.

Cristina Borràs ha explicat que l’any passat 26 famílies es van beneficiar del Fons de Solidaritat de Comaigua i ha afegit que, per garantir igualment el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies del municipi amb greus dificultats econòmiques, l’Ajuntament i Comaigua han formalitzat també un protocol en què es regulen les actuacions que es duen a terme davant de situacions de pobresa energètica i vulnerabilitat econòmica que provoquen la impossibilitat de pagar, dins el termini previst, les factures per al consum d’aigua, per evitar els talls de subministrament.

Entre aquestes actuacions, hi ha la possibilitat d’aquestes persones d’accedir a tarifes socials, descomptes, ajornaments en les factures i altres ajuts que ofereix l’empresa; i també als ajuts que concedeix el consistori a través dels Serveis Socials, amb la partida pressupostària destinada als ajuts puntuals d’urgència social i altres situacions sobrevingudes, entre altres possibilitats.

FER UN COMENTARI