Valoració positiva del Carnaval 2018, amb incorporació de novetats a Les Comparses i als Coros

Neus Lloveras ha agraït a tothom la col·laboració i ha volgut felicitar la FAC per la bona organització

0
268

La FAC, Federació d’Associacions pel Carnaval, i l’Ajuntament de VNG valoren positivament l’edició de 2018 del Carnaval. Pràcticament tots els actes programats es van dur a terme amb bon nivell de participació, de públic i d’organització. Les novetats incorporades aquest any, com ara l’increment de guerres de caramels a la plaça de la Vila, han estat positives. L’alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, ha destacat que “es manté el caràcter molt participatiu, satíric i crític”, ha agraït a tothom la col·laboració i ha volgut felicitar la FAC per la bona organització.

Altres novetats, com ara la regulació dels Coros de carnestoltes el dilluns al seu pas pel Teatre Principal també han estat valorades positivament. La regidora de Cultura, Teresa Llorens, creu que, tot i la pluja, “ha estat un carnaval amb èxit de públic i participació”. Llorens ha parlat també l’esforç per engalanar els carrers, destacant “la implicació, tant de les escoles i instituts, com de la ciutat i de la FAC, amb la idea dels antifaços, per tenir la ciutat més engalanada”.

La presidenta de la FAC, Anna Candela, també fa una valoració positiva de la festa i de les millores incorporades, començant amb la presentació, que es va fer per primer cop al carrer, a la plaça de les Neus. Per l’organització l’assistència i l’organització de tots els actes va ser bona, encara que en el cas de l’Arrivo el recorregut de les carrosses va ser molt lent per les recàrregues de gasolina. “moltes carrosses van haver de repostar, aquest és un dels punts que volem millorar de cara a l’any vinent”.

La meteorologia va afavorir qüestions com la neteja dels carrers però va obligar a suspendre el Ball de Paperet i va fer que les Competències Musicals i els Coros de Carnestoltes s’haguessin de modificar. Andreu Pino, membre de la FAC, va explicar que “pels Coros aquest any era un any de canvis, de proves, vam provar de fer la presentació al carrer, amb punts de repartiment de caldo gratuït, però com que va ploure no es va aconseguir, ho deixem per l’any vinent, volíem que la gent anés a les places”.

Pel que fa a la repercussió del Carnaval a l’activitat econòmica de la ciutat, cal dir que l’ocupació hotelera la nit de dissabte va ser del 99% i la resta de dies del 65%. Segons el Gremi d’Hosteleria i Restauració, la valoració, malgrat el fred, és bona.
Els restaurants en general han tingut ple gairebé tots els dies. Als establiments de la platja, com sempre, el dia més fort és el diumenge pels dinars de comparses. Els establiments de restauració han tingut millor sensació que l’any passat i valoren el fet que el Vidalot millora cada any i el Coros també.

D’altra banda, des de Menja’t Vilanova es fa una valoració molt positiva de com està anant la campanya que estan duent a terme entorn el xató. La sensació és que el públic cada vegada demana aquest plat i que els restaurants associats el tenen de manera més sostinguda a la carta. També perceben molt més públic de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquesta percepció es complementa amb les dades de l’Oficina municipal de Turisme que destaquen la presència de molts visitants procedents de França.

FER UN COMENTARI