FarmaciaBanyeres_728x90

El 27 de setembre va néixer al Zoo de Barcelona una zebra. És un mascle, fill d’en Clio i la Lindi, provinents del Zoo de Bojnice (Eslovàquia) i del Zoo de Rotterdam (Holanda), respectivament, i segons els seus cuidadors està “en perfecte estat de salut”. Segons un comunicat del parc, també ha incrementat la família de les mones aranya amb l’arribada de dues cries. L’última va néixer el 14 de setembre i encara no se sap quin sexe té. L’altra cria va néixer el 12 de juny, és una femella i és filla de la Perla. Les dues mares provenen de zoos alemanys i el Sito, pare de les dues cries i mascle reproductor del grup, del Zoo de Barquisimeto (Veneçuela). La mona aranya està catalogada com a espècie en perill crític d’extinció per què en els últims 45 anys les poblacions naturals s’han reduït en un 80%.

Les principals amenaces que pateix la mona aranya, originària de l’Amèrica del Sud, són la desforestació de la selva tropical i la caça furtiva, ja que la seva carn és força apreciada en moltes regions de la seva àrea geogràfica. De fet, les previsions indiquen que, si no canvien les condicions actuals, és probable que l’espècie pugui desaparèixer en un termini aproximat de 45 anys. L’espècie forma part d’un Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció (EEP) compost per 11 institucions, entre les quals hi ha el Zoo de Barcelona, coordinades per l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA). La població europea total és de 66 exemplars (28 mascles, 35 femelles i 3 cries).

El lleó, la girafa i els dos mangabeis ja tenen nom
Les noves cries de lleó, girafa i mangabei de coroneta blanca que han nascut al Zoo aquest estiu ja tenen nom. El procés participatiu per a la tria de noms, que va finalitzar el 25 de setembre, ha obtingut un gran èxit de participació i s’han recollit fins a 11.576 vots. Els visitants del Zoo, socis del Zoo Club, seguidors a les xarxes socials i públic en general han pogut triar, a través del web del Zoo o al mateix parc, el nom que més els agradava per a cadascuna de les cries, entre els proposats pels cuidadors del Zoo i els infants participants dels casals de zoologia. Els noms de les dues cries de mangabei de coroneta blanca són Eku i Ragnar, el nom de la girafa és Nakuru, i el nom del lleó és Kiumbe Simba.

FER UN COMENTARI